Skip to main content

Global Shading Day

Elk jaar op 21 maart, de eerste dag van de lente, wil #GlobalShadingDay de aandacht vestigen op de voordelen van slimme zonwering. Ook wij willen u actief informeren over de voordelen van zonwering voor mens, milieu en economie.

Zonwering verhoogt het welzijn, bespaart geld en is duurzaam.

Het klimaat op aarde verandert, het aantal hittegolven en hittegerelateerde sterfgevallen neemt toe. Uit onderzoek blijkt dat efficiënte zonwering voorkomt dat de temperatuur in huizen en op werkplekken te sterk stijgt. Met verstelbare zonwering kunnen we ook de hoeveelheid daglicht regelen, wat ons gelukkig maakt, en ons helpt om ons te concentreren en te functioneren zonder ondraaglijke lichtschitteringen.

Door een ruimte te koelen met zonwering wordt de vraag naar airconditioning aanzienlijk verminderd, wat voordelen oplevert voor economie en milieu. Door verminderde kunstmatige luchtkoeling en verlichting worden de energiekosten verlaagd. Airconditioning is bovendien een bewezen veroorzaker van CO2-uitstoot en toename van broeikasgassen.

Dynamische of ‘smart’ zonwering wordt geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem en kan warmte en belichting op intelligente wijze regelen voor optimale energie-efficiëntie.

Download onze brochure
Afbeelding2

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan

Alles over zonwering & energiebesparing

De Energie Prestatie Indicator: het energielabel voor zonwering

Wereldwijd hebben we te maken met een stijgende aardgasprijs. Wereldwijd is het ook van belang om energie te besparen en om zo duurzaam mogelijk te leven. Zonwering kan bijdragen aan het besparen van energie en daarmee ook aan duurzaam leven.

Meer lezen over de Energie Prestatie Indicator

Energiebesparing dankzij rolluiken, screens en andere zonwering

De energieprijzen in Nederland zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Veel huishoudens zijn vanwege deze stijgingen aan het rekenen gegaan. Hoeveel gaat mijn energierekening oplopen? Wat betekent dat voor mijn maandelijkse uitgavenpatroon? Wat kan ik doen om de energierekening zo laag mogelijk te houden? En juist voor dat laatste kan zonwering een energiebesparende én kostenbesparende maatregel zijn.

Meer lezen over energiebesparing

De rol van zonwering bij klimaatbeheersing

Energiebesparing, klimaatbeheersing… het zijn termen die hoogst actueel zijn. Niet vreemd want we wonen allemaal het prettigst in een woning met een optimaal klimaat. Een te warm, te koud, te vochtig of te droog binnenklimaat kan verschillende vervelende gevolgen hebben, die we liever voorkomen. Denk aan vochtproblemen. Maar… hoe creëert u zo’n optimaal binnenklimaat? En, welke rol speelt zonwering?

Meer lezen

Meer informatie? Vraag een offerte aan