Skip to main content

Slaapkamer verduisteren

Word jij ‘s ochtends zelden écht uitgerust wakker en moeten er vervolgens heel wat koppen koffie worden gedronken om op gang te komen? Neem dan je slaapkamerraam eens onder de loep: is het wel donker genoeg in de kamer? Wist je dat duisternis onmisbaar is voor een goede nachtrust?

SunCircle Tip icon

Waarom slapen in een donkere ruimte een goede keuze is

Wist u dat slapen in het stikdonker de kans vergroot om tot op hoge leeftijd je goede humeur te bewaren? Dat blijkt uit een Japans onderzoek onder een groep ouderen bij wie de hoeveelheid licht in de slaapkamer werd gemeten.

Download brochure

Waarom het raam verduisteren?

Voor een goede nachtrust is het essentieel dat het donker is in de slaapkamer. Complete duisternis stimuleert namelijk de aanmaak van melatonine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de slaap. Al wanneer het begint te schemeren krijgt jouw lichaam een signaal dat het tijd is om te rusten. Als er dan toch licht de slaapkamer binnenkomt, verstoort dit de biologische klok met als gevolg dat je minder goed en minder lang zult slapen en dus ook minder uitgerust de dag doorkomt.

“Maaaaam het is nog niet donker, ik hoef nog niet naar bed…” Ook voor baby en kinderkamers is zonwering een perfecte oplossing.  In het begin slaapt een baby wel op ieder moment, of het nou licht of donker is, of je nou staat te stofzuigen naast het bedje, meestal slapen ze gewoon door. Maar zodra ze wat ouder beginnen te worden, geraken ze snel gewend aan dag-nachtrime. Daarnaast is het een feit dat het lichaamseigen stofje genaamd Melatonine in je hersenen wordt aangemaakt als het schemerig begint te worden. Dit stofje zorgt ervoor dat je gemakkelijk in slaapt kunt vallen. Reden te meer om goed na te denken over de juiste zonwering op het kamertje van je kind.

Rond

Maatwerk SunCircle screen

SunCircle screens bieden u een gedegen kwaliteit. Bij de ritsscreens zit het doek vastgeritst in de geleiders, waardoor de screen altijd windvast is. De vlakhangende stof zorgt voor optimale filtering van zonlicht en warmte. Een screen zorgt voor een gevoel van privacy, zonder het contact met de ‘buitenwereld’ af te sluiten. Onze ritsscreens zijn windvast op iedere hoogte en hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders. Onze kwaliteit? SunCircle biedt op zijn Excellent screens 7 jaar garantie!

  • Afgeschuinde of ronde kast
  • Tot 7 jaar garantie
  • Afstandsbediening en wandzender
Offerte opvragen
Solar screens

Maatwerk SunCircle Rolluik

Onze rolluiken hebben zich bewezen als zonwerend en isolerend. Rolluiken beschermen u tegen warmte, kou en overlast van geluid. Daarnaast werken rolluiken ook inbraakvertragend. Een aanschaf die zichzelf in woongenot en energiebesparing terugverdiend. SunCircle onderscheidt zich daarbij in rolluikenland door het gebruik van zwaardere design profielen, van de hoogste kwaliteit. SunCircle garandeert kwaliteit, daarom geven we 7 jaar garantie op onze Excellent producten en 5 jaar op onze Basic producten!

  • Afgeschuinde of ronde kast
  • Tot 7 jaar garantie
  • Afstandsbediening en wandzender
Offerte opvragen

De beste keuze voor een donkere slaapkamer

Bij slechte isolatie kan uw slaapkamer in de winter erg koud zijn en in de zomer veel te warm. Dit bevordert uw slaap ook niet. Een simpele oplossing is om rolluiken aan te schaffen! Door de rolluiken blijft de gewenste temperatuur binnen in uw slaapkamer. Het is daarnaast niet alleen belangrijk om een fijne temperatuur op uw slaapkamer te hebben, ook is het beperken van lichtstralen van belang voor een goede nachtrust. Hierbij is een rolluik de beste optie als u uw slaapkamer volledig wilt verduisteren. Rolluiken houden niet alleen het licht buiten, ze dempen ook geluid, bieden verkoeling op warme dagen en vormen een extra beveiliging tegen inbraak.

Ook screens zijn een goede keuze. Mocht u liefhebber zijn van slapen in een slaapkamer die aangenaam van temperatuur is en die daarnaast ook nog eens verduisterd en vrij van privacy schendende blikken van passanten is? Screens zijn het perfecte hulpmiddel om u een goede nachtrust te bezorgen!

Vraag offerte aan

5 redenen waarom zonwering een goede investering aan je huis is

Energie besparen

Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter voor je portemonnee én voor het milieu! Tijdens de warme maanden in de zomer warmt je woning minder snel op en rolluiken of screens zorgen voor extra isolatie.

De waarde van uw woning

Ook de waarde van uw woning wordt mede bepaald door de energie in huis. Zo is je huis met een gunstige score meer waard. En dat niet alleen. Zonwering vormt direct een waardevermeerdering voor uw woning.

Lichtinval tegen gaan

Ze blokkeren de lichtinval zodat jij ongestoord kunt gamen of thuiswerken zonder dat je gestoord wordt door het licht.

Warmte in huis verminderen

Wie een koel huis wil, kan niet om zonwering heen. Net als isolatie is het van groot belang voor een koele woning.

Zonwering is een duurzame keuze

Door verminderde kunstmatige luchtkoeling en verlichting worden de energiekosten verlaagd.

Kortom: Met verstelbare zonwering kunnen we de hoeveelheid daglicht regelen, wat ons gelukkig maakt, en ons helpt om ons te concentreren en te functioneren zonder ondraaglijke lichtschitteringen.

Naast het voorkomen van oververhitting in de zomerperiode, kan zonwering een warmte-isolerend effect hebben in de winter