Skip to main content

Verduisterende screens slaapkamer

Verduisterende zonwering is vaak de meest efficiënte manier van het weren van zonlicht. Welk type verduisterende zonwering het beste bij u past zoeken wij graag met u uit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Waarom kiezen voor screens op zonne-energie - SunCircle
Goed verduisterende zonwering

Maak het écht donker in uw kamer

Veel mensen zijn op zoek naar een goed verduisterende zonwering. Niet alleen voor de slaapkamer is verduisterende zonwering erg populair, maar ook voor de rest van het huis. Door zonlicht in uw huis te weren heeft u de temperatuur in huis beter onder controle én kunt u comfortabel in het donker slapen.

Verduisterende screens als zonwering

Screens hebben als primaire functie het weren van de zon in uw woning. Qua constructie zijn ze te vergelijken met rolluiken. Beiden systemen rollen via geleiders zonwering langs het raam. Rolluiken bestaan alleen uit lamellen en bij een screen gaat het om een doek. Dit doek is gemaakt van geweven glasvezel draden die voorzien zijn van een laagje PVC. Bij een traditioneel screen is het doek zelf niet verbonden met de geleiders. Dit kan ervoor zorgen dat het doek bij stevige wind kan gaan klapperen. Om dit te voorkomen is het ritsscreen ontwikkeld, een screen wat verbonden is met de geleiders. Onze ritsscreens kunnen probleemloos opereren tot wel windkracht 6.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Suncircle zonwering barneveld screens zwart

Verduisterend screendoek

Het doek wat wordt gebruikt bij het maken van screens is niet dichtend geweven. Dat betekent dat u nog wel door het doek heen kunt kijken. Wel wordt tot 85% van het zonlicht gefilterd, wat zorgt voor een stuk minder licht en warmte in huis. Verduisterende screens worden namelijk aan de buitenzijde van het raam geplaatst en zorgen er daardoor voor dat de ramen zelf niet of nauwelijks opwarmen.

Kleuren mogelijkheden screens suncircle
ALTIJD EEN PASSENDE KLEUR

Meer dan 60 kleuren terrasoverkapping doeken

Screens of rolgordijnen als zonwering

Verduisterende screens en rolgordijnen hebben beiden hetzelfde doel: het weren van zonlicht in uw woning. Rolgordijnen weren vaak zo goed als al het licht, maar ontnemen ook het zicht. Daarnaast worden verduisterende rolgordijnen vaak aan de binnenkant van het raam geplaatst. Hierdoor vangen de ramen nog wel warmte op en zal deze warmte ook in uw huis terechtkomen. Screens worden daarentegen aan de buitenkant van het huis gemonteerd en weren naast het zonlicht ook de warmte. Hierdoor blijven de ramen koel en warmt uw huis minder snel op. Voor op de slaapkamer is er de Copaco Lunar screens. Deze screens weren vrijwel al het licht én houden de warmte buiten.

Thermisch comfort icon

Thermisch comfort
Een aangename temperatuur realiseren

Zicht naar buiten toe

Zicht naar buiten toe
Blijf genieten van het uitzicht

Zeer sterk en lange levensduur icon

Zeer sterk en lange levensduur
Van de hoogste kwaliteit

Ontdek onze screendoeken

Rolluiken als verduisterende zonwering

Rolluiken zijn niet alleen goed in het verduisteren van uw ruimte, ze zijn ook goed in het weren van inbraken. Doordat ramen volledig worden afgesloten zijn inbrekers minder geneigd om een poging te wagen bij een woning met rolluiken. Rolluiken openbreken is niet alleen lastiger dan het openen van een raam, het maakt ook veel meer geluid. Een inbreker zit daar natuurlijk niet op te wachten en is dus eerder geneigd uw woning links te laten liggen. Daarnaast zorgen rolluiken ook voor maximale zonwering, isolatie en privacy. De lamellen sluiten het raam namelijk volledig af van de buitenwereld. Het nadeel is wel dat u zelf ook niets meer van buiten meekrijgt. Doordat de raampartijen volledig afgesloten worden kunnen kamers wat minder open aanvoelen. Ook kunnen rolluiken wat meer herrie maken bij stevige wind, doordat de lamellen in de geleiders heen en weer bewegen.

Welke verduisterende zonwering past bij u?

Welke verduisterende zonwering bij u past is afhankelijk van situatie en wat u van de zonwering verwacht. Wilt u complete verduistering? Dan zijn rolluiken een goede optie. Verduisterende screens zijn een goede optie als u de zon wilt weren en tegelijkertijd het zicht naar buiten wilt behouden. Als u complete zonwering wenst dan is de Copaco Lunar serie voor zonwering een goede optie. Is privacy of inbraakbeveiliging belangrijk voor u? Dan kunt u wel het beste gaan voor rolluiken. Heeft u liever nog zicht op de omgeving? Dan passen verduisterende screens daar weer beter bij. Bent u er nog niet helemaal uit? Wij helpen u graag verder. Als fabrikant van zonwering hebben we een netwerk aan dealers die u verder kunnen helpen. Vind een dealer bij u in de buurt of vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan.