Skip to main content

De zon schijnt, we houden ramen en deuren gesloten en de gordijnen trekken we goed dicht zodat er geen zonnestraal tussendoor kan glippen. Het kan een oplossing zijn om de zon te weren, maar is het  functioneel? Er zijn doeltreffendere oplossingen op de markt die ook nog eens een beter resultaat geven: zonwering!

Zonwering is onder te verdelen in twee soorten: binnen- en buitenzonwering. Beide types helpen om de zon te weren, maar niet allebei zijn ze net zo functioneel.

Binnen of buiten zonwering suncircle

Binnenzonwering

Jaloezieën, plissé- of vouwgordijnen zijn voorbeelden van populaire binnenzonwering. Mooie raambekleding die voor veel sfeer zorgt. Ze kunnen een woonkamer een flinke boost geven. Daarnaast zorgt het voor privacy want het voorkomt inkijk van buitenaf. Ook kunt u de binnenzonwering gebruiken als bescherming tegen fel zonlicht en vervelende schitteringen op een beeldscherm. Waarbij bij buitenzonwering het doel is een woning koel te houden, is binnenzonwering vooral onderdeel van een sfeervolle inrichting.

Screens zonwering suncircle barneveld 90

Buitenzonwering

Klimaat beheersen in uw woning: dat is het doel van buitenzonwering. Met zonwering aan de buitenkant van de woning zorgt u er vooral voor dat de warmte niet in huis dringt. De meeste warmte in huis komt namelijk via ramen binnen. Als u buitenzonwering wilt om uw huis te verkoelen, kunt u kiezen uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens of rolluiken. Ook een terrasoverkapping kan uw huis (deels) van schaduw voorzien en zorgt voor aangename verkoeling.

Met de functies van buitenzonwering heeft u gelijk het hele pakket aan voordelen te pakken: bescherming tegen zon, kou, regen en inbreuk op privacy. Daarnaast is energie besparen een fijn bijkomend voordeel. Ook kunt u kiezen welke rol u zonwering laat spelen in de uitstraling van uw woning. Strak ontworpen design zonwering verfraait uw woning enorm. En met de talloze kleurmogelijkheden kunt u juist contrast of eenheid aanbrengen.

Zonweringdoek van Dickson

Dickson, een van onze doekfabrikanten, heeft in 2016 een consumentenstudie gedaan. Hieronder ziet u de positieve resultaten. Mocht u nog vragen hebben over buitenzonwering, neem dan gerust contact op met een van onze dealers. Ze helpen u graag met vrijblijvend advies.

Template foto tekst 820 x 378 dickson in cijfers 2

Zowel met binnen- als buitenzonwering weert u de zon. Binnenzonwering is meer decoratief en helpt bij het tegenhouden van de felle schittering van de zon. Bent u echter op zoek naar meer verkoeling? Dan kunt u beter kiezen voor buitenzonwering. Daarbij zorgt goede buitenzonwering ook voor meer privacy en werkt het energiebesparend. Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Bekijk dan onze collectie of neem direct contact op met onze dealers. Ze helpen u graag met vrijblijvend advies.