Skip to main content

Op welke manier wil jij je huidige of misschien toekomstige knikarmschermen bedienen? Er zijn namelijk tal van opties mogelijk! In dit artikel zetten wij de verschillende bedieningsmogelijkheden voor je op een rij, zodat je keuze aan de hand van je eigen wensen makkelijker te maken is.

Bedieningsmogelijkheden knikarmscherm suncircle

Handbediend

Sinds een aantal jaren worden onze knikarmschermen niet meer in een handbediende uitvoering geproduceerd. Wij zijn hiermee opgehouden om de volgende redenen:

  1. Een knikarmscherm is een zwaar product, waardoor het heel zwaar is om deze met de hand te bedienen.
  2. De technologie qua motoren verandert zo snel, dat het steeds voordeliger is geworden om knikarmschermen uit te voeren met een motor.
  3. De laatste reden is dat we ook een beetje mee willen gaan met de tijd. Want zeg nou zelf, zie jij jezelf nog een knikarmscherm met een slinger openen of sluiten, anno 2017?

Bediening met een (wand)schakelaar

Onze terrasschermen, ook wel zonnescherm of knikarmscherm genoemd, worden standaard uitgevoerd met een bedrade Somfy motor inclusief een schakelaar. De motor kan van buitenaf gezien aan de rechter- en linkerkant van het knikarmscherm geplaatst worden, zo bepaald u zelf waar het snoer uit het scherm komt en het snoer in uw situatie het makkelijkst weggewerkt kan worden. Het is hierbij van belang om rekening te houden met de plaats van het stopcontact in je huis. Het snoer van de motor wordt gekoppeld aan de schakelaar en de stekker gaat vervolgens naar het stopcontact. Houd er rekening mee dat de standaard lengte van een snoer drie tot vijf meter is, mocht je op die afstand geen stopcontact hebben? Afhankelijk van het type motor is er een mogelijkheid het snoer te verlengen.

Bediening met een hand- en/of wandzender

Ook kan er gekozen worden voor een afstandbediende motor, deze motoren zijn te bedienen met een hand- en/of wandzender. Zoals het woord al zegt kan het knikarmscherm bedient worden vanaf de plek waar u zich op dat moment bevindt. Het snoer van de motor wordt in dit geval rechtstreeks in het stopcontact geplugd. Dit betekent dat de zenders draadloos zijn.

Wat heb je hiervoor nodig:

Met één druk op de knop, waar je het zonnescherm ook wilt bedienen, zet je de zonwering open en dicht.

Knikarmscherm zonwering suncircle 67

Bediening met je smartphone of tablet

De laatste mogelijkheid is een hele bijzondere. Wanneer je het knikarmscherm graag wilt bedienen met je telefoon of tablet kan dat nu eenvoudig door bediening via een app.

Wat heb je hiervoor nodig:

Zonwering bedienen met smartphone suncircle

De nieuwste technologie van Somfy zorgt ervoor dat het scherm uitgevoerd kan worden met een IO motor. Ook wel een slimme motor genoemd. Om ervoor te zorgen dat de motor in verbinding komt te staan met je smartphone of tablet, is er een Connexoon nodig. Dit is een klein kastje dat evoor zorgt dat er verbinding is tussen je telefoon en motor. Bij een gemiddelde woning is er eenmalig een Connexoon nodig waar al je zonwering aangesloten worden, indien het product uiteraard een IO motor heeft.

Op een mooie zomerse dag naar het strand geweest, er bij het thuis komen achter komt dat je  vergeten bent de zonwering te laten zakken voordat je op pad ging. De app op je telefoon en de Somfy IO motoren zorgen ervoor dat je waar dan ook, en wanneer dan ook, je zonneschermen, screens en/of rolluiken alsnog kunt openen of sluiten. Zo komt u altijd in een koel huis thuis.

Voor welke bedieningsmogelijkheid kies jij?

Mocht je nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op. Onze dealers voorzien je ook graag van advies!

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan