Skip to main content

Met rolluiken weert u de zon uit uw woning en wordt uw woning beter beschermd tegen inbraken. Een rolluik is goed zichtbaar op een woning, ook als hij open is. Het is dan ook aan te raden om een kleur rolluik uit te kiezen die past bij uw woning. Graag helpen wij u daar verder mee.

Rolluiken suncircle

Het rolluik: ultieme privacy en een verhoogde inbraakbeveiliging

Rolluiken zijn een echte verrijking voor uw woning. Een rolluik is compleet verduisterend, waardoor u in de kamer geen last hebt van zonlicht. Daarnaast neemt een rolluik ook het zicht weg en verhoogt het dus uw privacy. Een ander groot voordeel is dat een rolluik de warmte weert uit uw woning. De meeste warmte dringt uw woning binnen via de ramen. Door zonlicht warmen de ramen op en warmen daarmee ook uw woning op. Een raam met een rolluik wordt niet opgewarmd door de zon en warmt dus ook uw woning niet op.

Modellen en kleuren rolluiken 1

Waar u op moet letten bij het uitkiezen van de kleur van uw rolluik

Omdat rolluiken goed zichtbaar zijn, hebben ze ook een invloed op de aanblik van uw woning. Dit hoeft niet iets negatiefs te zijn, want met gekleurde lamellen kunt u van uw rolluiken een aanwinst maken voor het aangezicht van uw woning. Hiervoor hebben we een aantal tips:

1. Ga voor een rolluik met een kleur die contrasteert met de kleur van de muur

Een rolluik die perfect matcht bij de kleur van uw muur is niet te vinden. Vaak is de kleur nét wat verschillend, waardoor een rolluik in de kleur van de muur nooit perfect aansluit op de muur zelf. Een rolluik in een contrasterende kleur is daardoor vaak een veel smaakvollere match.

2. Ga voor een rolluik die matcht met een andere accentkleur van uw woning

Een rolluik met een kleur die contrasteert met de kleur van uw muur is mooi, maar het moet wel passen bij de rest van de kleuren van uw woning. Teveel verschillende kleuren kunnen een rommelig geheel geven. Zorg er dus voor dat alle accentkleuren op elkaar afgestemd zijn. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de rolluiken van dezelfde kleur te voorzien die hun kozijnen hebben. Mochten uw kozijnen een kleur hebben die u niet vindt passen bij de uw rolluiken, dan is een kleur die matcht bij uw deuren en/of dakpannen ook een goede optie.

3. Geef alle rolluiken dezelfde kleur

Het is natuurlijk heel leuk dat rolluiken tegenwoordig in veel kleuren beschikbaar zijn. Toch is het niet aan te raden om rolluiken in verschillende kleuren op uw woning te plaatsen. Dit oogt namelijk snel rommelig en is ook veel smaakgevoeliger dan rolluiken die allemaal in dezelfde kleur zijn uitgevoerd.

4. Bedenk of de lamellen en de kast van uw rolluik een eigen kleur krijgen

Bij onze rolluiken heeft u de mogelijkheid om ervoor te kiezen dat de lamellen en de kast een eigen kleur krijgen. Hierdoor kunt u een kleurencombinatie kiezen die past bij uw woning. Heeft u bijvoorbeeld witte kozijnen en wilt u dat de kast daarop aansluit, maar heeft u liever geen witte lamellen? Geen probleem. U kunt dan bijvoorbeeld voor zwarte lamellen kiezen die mooi afsteken tegen de witte kast van uw rolgordijn.

Kleuren lamellen van rolluiken mogelijkheden

De verschillende kleuren lamellen

Rolluiken zijn tegenwoordig in veel verschillende kleuren uit te voeren. Zo is er altijd wel een rolluik die past bij uw woning. Veel kleuren zijn neutraal van aard, hierdoor geeft u een mooi accent aan uw woning zonder dat het teveel opvalt. Andere kleuren zijn juist heel duidelijk en zetten hun stempel op de uitstraling van uw woning. Hiermee maakt u de woning meer naar uw eigen smaak. De beschikbare kleuren vindt u hieronder.

Standaard rolluik kleuren

01 wit lamellen
Wit
03 grijs lamellen 1
Grijs
04 naturel
Beige
08 naturel
Naturel
21 creme lamellen
Creme
23 ivoor lamellen
Ivoor
110 zwart lamellen
Zwart
113 anthracite lamellen
Antraciet
122 donkerbruin lamellen
Donkerbruin
124 donkerbeige lamellen
Donkerbeige
Ral7021
RAL7021
Ral9007
RAL9007
Ral7039
RAL7039

Vrolijke kleuren

107 rood lamellen
Rood
115 dennegroen lamellen
Dennegroen
126 donkerblauw lamellen
Blauw

De kleuren van uw rolluik veranderen

Het is mogelijk om de kast en de lamellen van uw rolluik te vervangen. Hierdoor kunt u een rolluik een andere kleur geven zonder dat de gehele constructie vervangen hoeft te worden. Hierdoor krijgt uw rolluik een nieuwe uitstraling zonder dat u de kosten heeft van een compleet nieuw rolluik. Het wordt echter niet vaak gedaan, de rest van het rolluik is dan verouderd en kan versleten raken, waardoor reparatiekosten uiteindelijk hoger kunnen zijn dan het plaatsten van een compleet nieuw rolluik. Mocht u een vrij nieuw rolluik hebben waarvan de kleur niet wenselijk is, kan het vervangen van de kast en de lamellen wel een goede optie zijn.

Kleur Rolluik zonwering suncircle 24

Gekleurde rolluiken voor uw woning

Op zoek naar gekleurde rolluiken voor uw woning? Wij helpen u graag verder! Wij adviseren u graag over uw zonwering en kunnen met onze expertise u verder helpen bij het kiezen van de juiste rolluiken voor uw woning. Neem contact met ons op voor een afspraak of vraag direct een offerte aan!

De juiste kleur zonwering kiezen samengevat

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de kleur van mijn rolluik?

Kies voor een kleur die contrasteert met uw woning of een kleur die matcht de accentkleur van uw woning. Geef daarbij alle rolluiken dezelfde kleur voor een rustige uitstraling.

Hoeveel kleuren rolluiken zijn er?

Bij SunCircle kunt u kiezen uit maar liefst zestien verschillende kleuren lamellen.

Kunnen de kast en lamellen van kleur verschillen?

De kast en de lamellen kunnen van kleur verschillen. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan