Skip to main content

Met zonwering creëert u schaduw in uw tuin en houdt u de woning lekker koel. Zonwering is een investering, dus u wilt natuurlijk dat u hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Maar hoe lang gaat zonwering mee? We vertellen u graag meer over de levensduur van zonwering, welke technieken de levensduur verlengen en wat u kunt doen om het beste uit uw zonwering te halen.

Suncircle zonwering barneveld terrasscherm knikarmscherm

Wat is de levensduur van zonwering?

Zonwering gaat gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar mee. Deze levensduur geldt vooral voor de motoriek. De zonwering zelf kan een afwijkende levensduur hebben, afhankelijk van het type zonwering dat u kiest. De lamellen van rolluiken en het screendoek van een ritsscreen kunnen net zo lang meegaan als de motoriek en hebben daardoor de langste levensduur. Zonwering op basis van een doek, zoals knikarmschermen/zonneschermen, kunnen al eerder vies raken, verkleuren of slijten. Het doek is echter eenvoudig te vervangen, waardoor u op een voordelige manier weer zonwering kunt hebben die als nieuw aanvoelt.

De levensduur van zonwering op een rijtje:

  • Motoriek: 20-25 jaar
  • Lamellen van rolluiken en terrasoverkappingen: 20-25 jaar
  • Screendoeken van ritsscreens: 20-25 jaar
  • Doeken van o.a. knikarmschermen en uitvalschermen: <20 jaar
windvast g90 screen barneveld

De langere levensduur van Somfy automatische zonwering

Zonwering van SunCircle zijn voorzien van een hoogwaardige motor van Somfy. Somfy staat voor kwaliteit en innovatie. Zo beschikken zij over weerstand en obstakel detectie en kunnen ze schade aan uw zonwering voorkomen door voortijdig te stoppen. Somfy motors zijn te bedienen met een afstandsbediening, kastje aan de muur of via uw smartphone. Hierdoor is de bediening van uw zonwering heel eenvoudig en is het zelfs te integreren in uw smart home systeem. Dit betekent dat u zelfs uw zonwering automatisch kunt laten zakken op basis van de tijd. Daarnaast is het mogelijk om een sensor van Somfy te plaatsen die de hoeveelheid zonlicht meet en de staan van uw zonwering daarop aanpast. 

Wassenaar 4

Verleng de levensduur met periodiek onderhoud

Een cruciaal onderdeel van de levensduur van uw zonwering is periodiek onderhoud. Net als een auto of andere mechanische apparaten periodiek onderhoud nodig hebben om optimaal te presteren en om onnodige slijtage te voorkomen heeft zonwering dat ook nodig. Dit kunt u zelf doen, maar mogelijk biedt uw lokale zonweringspecialist ook onderhoudsdiensten aan. Wij raden altijd aan om het onderhoud te laten plegen door een specialist om schade en fouten te voorkomen. Als u al zonwering van SunCircle heeft maar nog geen contact met een specialist, dan kunt u op onze website de dichtstbijzijnde dealer vinden. Zij helpen u graag verder.

Rolluiken suncircle 60

De SunCircle garantie voor uw zonwering

Uiteraard biedt SunCircle fabrieksgarantie aan. Door uw zonwering bij ons te registreren heeft u gegarandeerd aanspraak op uw fabrieksgarantie. Deze bedraagt 5 jaar op onze Basic modellen en wel 7 jaar op onze Excellent modellen. Binnen deze termijnen worden alle onderdelen die zonder foutief gebruik kapot gaan kosteloos vervangen.

Afstandbediening terrasscherm

SunCircle zonwering voor uw woning

Op zoek naar zonwering voor uw woning? Wij helpen u graag verder! Wij adviseren u graag over uw zonwering en kunnen met onze expertise u verder helpen bij het kiezen van uw nieuwe zonwering. Of het nu gaat om een knikarmscherm, rolluik, terrasoverkapping, verduisterend screen of andere zonwering; wij kunnen u verder helpen. Neem contact met één van onze dealers op voor een afspraak of vraag direct een offerte aan!

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan