Skip to main content

Het is misschien geen leuke klus, maar wanneer je zonwering groen ziet van de aanslag kun je er echt niet meer onderuit. Het is tijd om schoon te maken. Om een lange levensduur te garanderen is het verstandig om dit minimaal één keer per jaar te doen. Voordat je fanatiek aan de slag gaat hebben we een instructie voor je. Volg dit stappenplan en je zonwering kan er weer even tegenaan.

Schoonmaaktips voor schoonmaken zonwering suncircle

Welke benodigdheden heb ik nodig voor het schoonmaken van mijn zonwering?

Voordat je begint met het schoonmaken is het handig om de volgende benodigdheden alvast klaar te zetten:

 • Een ladder
 • Een zachte schoonmaakborstel, spons of doek
 • Schoonmaakmiddel voor jouw type doek (verkrijgbaar bij onze dealers)
 • Een emmer met warm water.

Ook is het handig om nieuwe schoonmaakmiddelen eerst te testen op een niet zo opvallende plaats voordat je er mee aan de slag gaat. Zo weet je of het middel niet te agressief is voor jouw zonweringsdoek. Als het niet per se nodig is om schoonmaakmiddel te gebruiken, doe dit dan bij voorkeur niet. Onze doeken zijn altijd geïmpregneerd om het water en vuil afstotend te maken en met schoonmaakmiddel kun je deze beschermlaag onbedoeld aantasten.

Het voorjaar is het beste moment om je zonwering schoon te maken. Controleer van tevoren het weerbericht of het de hele dag droog blijft, het is belangrijk dat het doek de hele dag in geopende stand kan drogen in de voorjaarszon. Houd er wel rekening mee dat een te felle zon juist droogvlekken kan veroorzaken als het doek te snel droogt. En, maak altijd je gehele zonwering schoon om kleurverschil en vlekken te voorkomen.

Hoe maak ik het beste mijn buitenzonwering schoon?

Staan de benodigdheden klaar en zijn de weersomstandigheden gunstig? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan.

 1. Open de zonwering volledig zodat je het gehele doek kunt schoonmaken.
 2. Veeg voorzichtig met een borstel over het doek en de omkasting zodat je het losse vuil kwijt bent en je dit niet meer in het doek kunt wrijven.
 3. Maak daarna de omkasting van je zonwering schoon. Gebruik hiervoor warm water met eventueel schoonmaakmiddel en een spons of schoonmaakdoek.
 4. Pak een emmer met schoon warm water (en eventueel schoonmaakmiddel). Je gaat nu met het doek aan de slag!
 5. Behandel het gehele doek met warm water en borstel voorzichtig over de stof. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken.
 6. Spoel de zonwering daarna goed af met schoon water. Gebruik hiervoor een tuinslang of emmers water, maar geen hogedrukspuit. Deze straal is vaak te hard waardoor het doek beschadigd.
 7. Laat de zonwering drogen met het doek in geopende stand voordat je het doek oprolt.
 8. Je bent klaar! Spullen opruimen en genieten maar.

Mocht je nou vragen hebben over het onderhoud van je zonwering? Neem dan contact met ons op. Onze dealers voorzien je ook graag van advies.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan