Skip to main content

Het knikarmscherm uitvoeren naar je eigen persoonlijke wensen? SunCircle maakt schermen naar je persoonlijke smaak en wensen. Tijdens deze blog geven wij je uitleg over een aantal opties om het aanschaffen van een knikarmscherm makkelijker te maken.

Zelf samenstellen knikarmscherm zonwering suncircle

Welke opties zijn er allemaal:

 • Kleur keuze van omkasting
 • Verlichting
 • Volant
 • Doekkeuze
 • Motoren
 • Bedieningsmogelijkheden
 • Doek bedrukking
 • Maatvoeringen
 • Zon- en windautomaat en/of regensensor

Tijdens het samenstellen van een knikarmscherm naar je persoonlijke wens zijn er tal van mogelijkheden. In ons vorige bericht zijn wij al met je ingegaan op de mogelijkheden qua bediening. Heb je deze gemist  Lees hier het bericht alsnog terug. Daarom laten wij deze optie in deze blog achterwege.

Zelf samenstellen knikarmscherm zonwering suncircle 3

Bedieningsmogelijkheden

Afstandsbediening

Er zijn verschillende opties als het gaat om de bediening van uw zonwering. Hoewel u een knikarmscherm met handbediening kunt nemen is dat niet aan te raden, gezien de fysieke inspanning die het uit- en indraaien vraagt. Kies daarom voor een knikarmscherm met draadloze afstandsbediening. Met één druk op de knop, waar je het zonnescherm ook wilt bedienen, zet je de zonwering open en dicht.

Bediening met een (wand)schakelaar

Onze terrasschermen, ook wel zonnescherm of knikarmscherm genoemd, worden standaard uitgevoerd met een bedrade Somfy motor inclusief een schakelaar. De motor kan van buitenaf gezien aan de rechter- en linkerkant van het knikarmscherm geplaatst worden, zo bepaald u zelf waar het snoer uit het scherm komt en het snoer in uw situatie het makkelijkst weggewerkt kan worden. Het is hierbij van belang om rekening te houden met de plaats van het stopcontact in je huis. Het snoer van de motor wordt gekoppeld aan de schakelaar en de stekker gaat vervolgens naar het stopcontact. Houd er rekening mee dat de standaard lengte van een snoer drie tot vijf meter is, mocht je op die afstand geen stopcontact hebben? Afhankelijk van het type motor is er een mogelijkheid het snoer te verlengen.

IO-homecontrol voor smartphone-besturing

De nieuwste trend, en één waar wij als SunCircle erg blij mee zijn, is de mogelijkheid om uw knikarmscherm via IO-homecontrol aan te sturen. IO-homecontrol biedt één besturingssysteem voor de aansturing van verlichting, dakramen, garagedeuren en dus ook uw zonwering. Mits ondersteund uiteraard! SunCircle benut deze mogelijkheid om u nog meer gemak te bieden. Zo kunt u met de Tahoma-box (een soort modem) of de Somfy Connexoon, via internet uw IO-homecontroleproducten aansturen. Dit is ook mogelijk vanaf uw smartphone of tablet. Zo heeft u vrijwel altijd de afstandbediening binnen handbereik. Tevens kunt u uw knikarmscherm aansturen als u van huis bent! Mocht het gaan regenen dan weet u zeker dat u uw knikarmscherm kunt indraaien, waar dan ook. Daarbij krijgt u op de zogenaamde 2-weg bedieningen een bevestiging dat de opdracht is uitgevoerd. Heerlijk die controle!

Zonwering bediening suncircle 2

Met de volgende opties begin je normaal gesproken met het samenstellen van een geschikt knikarmscherm voor jouw situatie:

 1. Allereerst meet je welke formaat het knikarmscherm in jouw situatie mag zijn. Wij kunnen maar liefst leveren tot een breedte van 13,5 meter met een maximale uitval van 3,5 meter.
 2. De kleur van de omkasting bepaal je als eerst. RAL 9001 crème-wit is hierbij een standaard kleur. Wilt je liever een omkasting in een andere kleur? Geen probleem, tegen een kleine meerprijs kan de omkasting gepoedercoat worden in iedere RAL kleur.
 3. Vervolgens maak je een keuze uit allerlei verschillende type doeken in allerlei doekkleuren. Mogelijkheden zijn effen kleur doeken en streep doeken daarnaast is het mogelijk om het doek te bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo.
 4. Het zonnescherm uitrusten met een volant is ook mogelijk. Een volant kan recht zijn of golvend, de maat van de volant komt over het algemeen overéén met de totale breedte van het knikarmscherm. De hoogte van de volant is normaal gesproken 23 centimeter. Heb je een andere maat in gedachten, vraag naar de mogelijkheden bij één van onze dealers. Daarnaast kan de volant ook bedrukt worden met een passende tekst.
 5. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een verlichtingslijst onder een terrasscherm te monteren. De verlichting is uitgevoerd in een LED-uitvoering. Het aantal spotjes dat in de verlichtingslijst gemonteerd moet worden kan je zelf bepalen. Met deze optie kan je op een mooie zomeravond tot laat in de avond lekker ontspannen een boekje lezen.
 6. Voor de veiligheid is het mogelijk om het scherm uit te voeren met een zon- en windautomaat en/of een regensensor. Zo sluit het scherm automatisch wanneer er teveel wind is of het begint te regenen.

Zelf samenstellen knikarmscherm zonwering suncircle 2

Hoe zou jij een knikarmscherm uitvoeren naar je specifieke wensen en persoonlijke situatie?

Mocht je nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op. Onze dealers voorzien je ook graag van advies!