Skip to main content

Van mooie zonwering wilt u natuurlijk optimaal genieten, het liefst ook zo lang mogelijk. Het is dan ook belangrijk om uw zonwering goed te beschermen als u het niet gebruikt. Voor knikarmschermen, de meest populaire variant van zonneschermen, kunt u kiezen uit verschillende soorten cassettes om uw zonwering te beschermen. Een semi cassette en een gesloten cassette zijn de meest bekende varianten en zijn de varianten die wij aanraden. Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten cassettes en welke past het beste bij uw situatie? Daarover vertellen we graag meer.

 

Wat is een cassette?

Een cassette is de behuizing van een zonnescherm. Deze behuizing is aan de muur gemonteerd en huist de motoriek van uw zonnescherm. De cassette beschermt uw zonnescherm tegen weersinvloeden als het ingerold is. Cassettes worden voornamelijk gebruikt bij knikarmschermen. Zeker in Nederland is een cassette erg belangrijk voor de levensduur van uw zonwering, omdat wij veel te maken hebben met regen en wind. Cassettes komen in vele vormen, van volledig open tot compleet gesloten.

 

Knikarmscherm zonwering suncircle 32

Wat is een semi (half gesloten) cassette?

Een semi cassette is een cassette die half gesloten is als uw zonwering ingerold is. De bovenkant en voorkant zijn dan volledig afgesloten, waardoor regen en wind minder invloed heeft op de kwaliteit van uw doek. Een semi cassette sluit echter niet volledig af. Vanuit de onderkant en achterkant kan er nog wel vuil en vocht op het doek komen. Daarom wordt een semi-gesloten cassette ook wel een “half gesloten systeem” genoemd. De hoeveelheid vocht en vuil wat van de onderkant op uw doek kan komen is een stuk minder dan de hoeveelheid die van de boven- en voorkant op uw doek kan komen. Daarnaast is een semi cassette wat compacter vormgegeven en zijn ze ook een voordelige keuze.

Voordelen semi cassette

 • Compacte vormgeving
 • Voordelige keuze

Nadelen semi cassette

 • Beschermt uw doek niet volledig

 

Knikarmscherm zonwering suncircle 62

Wat is een gesloten cassette?

Een gesloten cassette biedt volledige bescherming voor het doek van uw zonnescherm. Als uw doek volledig is ingerold, zijn alle kanten van uw doek beschermd tegen invloeden van buitenaf. Een gesloten cassette helpt dus met het verlengen van de levensduur van uw zonnescherm. Gesloten cassettes geven uw zonnescherm ook een strakke afwerking, waardoor het geheel een hoogwaardig uiterlijk heeft. Zonneschermen met gesloten cassettes zijn wel prijziger dan vergelijkbare varianten met semi cassettes en ogen ook wat massaler.

Voordelen gesloten cassette

 • Volledige afsluiting van uw doek
 • Strakke afwerking

Nadelen gesloten cassette

 • Prijziger dan semi cassette
 • Oogt massaler

 

Knikarmscherm zonwering suncircle 6

Semi cassette of gesloten cassette, welke moet ik kiezen?

Nu u wat meer weet over gesloten cassettes en semi cassettes vraagt u zich misschien af welke cassette de beste keus is voor u. Of een gesloten cassette of semi cassette de beste keuze is voor u hangt af van uw woonsituatie, wensen en budget. Bent u op zoek naar een goede bescherming van uw doek, maar is budget ook belangrijk? Dan is een semi cassette een goede keuze. Wilt u optimale bescherming van uw doek en een strakke afwerking? Dan is een gesloten cassette een mooie keuze. Onze zonweringspecialisten kunnen u helpen bij het maken van deze keuze.

 

Uw zonnescherm van SunCircle

Op zoek naar een kwalitatief zonnescherm waar u nog jaren van kunt genieten? Wij helpen u graag verder! Wij adviseren u graag over uw zonwering en kunnen met onze expertise u verder helpen bij het kiezen van het juiste knikarmscherm en de juiste cassette voor uw woning. Neem contact met ons op voor een afspraak of vraag direct een offerte aan!

Semi cassette of gesloten cassette samengevat

De overweging tussen een semi cassette of een gesloten cassette is een afweging tussen budget, kwaliteit en afwerking.

Een semi cassette is een goede keuze voor:

 • Budget: een semi cassette is voordeliger
 • Ruimte: een semi cassette oogt minder massaal

Een gesloten cassette is een goede keuze voor:

 • Bescherming: een gesloten cassette biedt optimale bescherming
 • Afwerking: een gesloten cassette heeft een strakkere afwerking

Beide cassetten zijn van hoge kwaliteit en kunnen door ons met verschillende soorten doeken worden geleverd.

Semi cassette of gesloten cassette samengevat

Wat is het verschil tussen een semi-gesloten cassette of gesloten cassette?

Een semi-gesloten cassette is half gesloten en beschermt de ingerolde zonwering enkel aan de boven- en zijkant. Een gesloten casette beschermt ook de achter- en onderkant.

Een semi cassette is een goede keuze voor:

 • Budget: een semi cassette is voordeliger
 • Ruimte: een semi cassette oogt minder massaal

Een gesloten cassette is een goede keuze voor:

 • Bescherming: een gesloten cassette biedt optimale bescherming
 • Afwerking: een gesloten cassette heeft een strakkere afwerking

Beide cassetten zijn van hoge kwaliteit en kunnen door ons met verschillende soorten doeken worden geleverd.

Welk type cassette zonnescherm kan ik het beste kiezen?

De overweging tussen een semi cassette of een gesloten cassette is een afweging tussen budget, kwaliteit en afwerking. De keuze is mede afhankelijk van uw budget en de locatie van uw zonnescherm. Voor optimale bescherming kiest u voor een gesloten cassette. Mogelijk biedt een semi-gesloten cassette al voldoende bescherming.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan