Skip to main content

Wat is het heerlijk om op het terras te zitten! Als de zon er direct op staat kan het alleen wat minder comfortabel zijn. Met de juiste zonwering creëert u verkoeling en comfort voor uw terras en woning en kunt u de hele zomer door genieten van het buitenleven. Zonneschermen kunnen op maat worden gemaakt, waardoor de kosten wat onduidelijker zijn dan bij kant-en-klare producten. Om u wat meer inzicht te geven wat de kosten van zonwering zijn vertellen wij u graag wat er van invloed is op de prijs en welke vanaf prijzen u kunt verwachten.

Suncircle zonwering barneveld terrasscherm knikarmscherm project extra breed - Kosten zonnescherm

Wat heeft invloed op de kosten van een zonnescherm?

Zonneschermen zijn er in veel verschillende vormen en maten. De prijs is dus afhankelijk van uw wensen, de specificaties van uw woning en uw budget. Onze SunCircle dealers adviseren u graag over het zonnescherm wat bij u past. Om u alvast een beeld te geven leggen wij ook graag uit wat van invloed is op de kosten van uw zonnescherm.

Uitvalscherm zonwering suncircle 01 - Kosten zonnescherm

Knikarmscherm of uitvalscherm

Zonneschermen van SunCircle zijn beschikbaar in twee verschillende varianten: het knikarmscherm en het uitvalscherm. Een knikarmscherm is de meest bekende variant, het zonnescherm wordt dan uitgerold via tweedelige armen. Het grote voordeel van een knikarmscherm is dat het zonnescherm een minimale hellingshoek heeft en daardoor een groot oppervlak van het terras van schaduw kan voorzien. 

Een uitvalscherm werkt op een andere manier. Onze uitvalschermen werken met vaste armen die, in plaats van uitschuiven, naar beneden draaien. Het bereik van een uitvalscherm is daarom veel kleiner, maar een uitvalscherm kan wel met minder ruimte direct zonlicht naar de ramen weren. Knikarmschermen worden om deze redenen veel op het terras toegepast, terwijl uitvalschermen vaker bij ramen worden gebruikt. Door de techniek en de hoeveelheid benodigd doek zijn uitvalschermen dan ook goedkoper dan knikarmschermen.

Knikarmscherm zonwering suncircle 12 - Kosten zonnescherm

Het formaat van uw zonnescherm

Het formaat van een zonnescherm heeft uiteraard impact op de uiteindelijke prijs. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid doek wat nodig is om uw zonnescherm zowel in de breedte als diepte passend te maken. Bij grotere zonneschermen is het soms ook nodig om meerdere armen te gebruiken. Dit kan te maken hebben met de structurele integriteit bij wind, de draagkracht voor het doek en belasting op de motoren. Een groot zonnescherm geeft natuurlijk de meeste schaduw, maar als door de ligging van de tuin, de vorm van uw woning of door andere factoren er al extra schaduw wordt gecreëerd, is een kleiner zonnescherm mogelijk net zo effectief.

Kleuren doek Knikarmschermen zonwering suncircle 6 - Kosten zonnescherm

Kleuren en materialen

Een zonnescherm wat perfect past bij uw woning is natuurlijk erg mooi. Zonneschermen zijn daarom in veel verschillende kleuren beschikbaar. Zowel het doek als de behuizing kunnen van een kleur naar keuze worden voorzien. Standaard wordt er een geconfectioneerd acryldoek geleverd met een crème witte behuizing. Tegen een meerprijs kan het doek echter in meer dan 200 verschillende kleuren worden geleverd, het complete overzicht vindt u hier. Een weloverwogen keuze maken uit 200 verschillende kleuren en structuren is niet makkelijk. Onze erkende dealers helpen u graag, maar ook wij willen u graag wat tips geven. In ons artikel ‘De juiste kleur zonwering kiezen’ geven we een overzicht van de invloeden van de kleuren op de mate van zonwering en warmtewering.

Bediening zonwering knikarmscherm 41 - Kosten zonnescherm

De bediening van uw zonnescherm

Zonneschermen van SunCircle worden voorzien van motoren en bediening van Somfy. Dit systeem is met een gemonteerde schakelaar te bedienen en kan ook met een afstandsbediening ingesteld worden. Het Somfy-systeem kan, door middel van de extra aan te schaffen Somfy Tahoma Switch, verbonden worden met uw smart home systeem. Hierdoor kan uw zonnescherm ook via de telefoon en zelfs met spraakbesturing bediend worden. Met extra sensoren kan dit systeem ook uitgebreid worden om automatisch in- of uit te rollen op basis van de hoeveelheid zon of de temperatuur.

Wat zijn de kosten voor een nieuw zonnescherm?

De kosten van een zonnescherm zijn, zoals u heeft kunnen lezen, afhankelijk van veel verschillende factoren. Een prijsinschatting is daarom lastig te maken. Een basis knikarmscherm met een breedte van 2,5 meter en een uitval van 2 meter kan tussen de €2100,- en €2700,- liggen, afhankelijk van het type knikarmscherm wat u kiest. Het formaat, de kleur en de extra bedieningsmogelijkheden zijn allemaal van invloed op de prijs. Een uitvalscherm heeft een lagere vanafprijs deze zijn al vanaf €995,- beschikbaar bij een breedte van 1 meter. Ook hier geldt dat de prijs stijgt als er gekozen wordt voor een geavanceerder systeem, een groter formaat of andere kleuren.

Onze erkende dealers helpen u graag met het samenstellen van de perfecte zonwering voor uw situatie en budget. Er kan dan ook een inschatting worden gemaakt voor de montage. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of een keer langskomen in een van de showrooms.

Wat kost een zonnescherm in het kort

Wat bepaalt de prijs van een zonnescherm?

Het type zonnescherm, het type bediening, de kleur van het doek en het formaat bepalen voor een groot deel de prijs van uw zonnescherm.

Is er een prijsverschil tussen knikarmschermen en uitvalschermen?

Een knikarmscherm is groter en moet een groter oppervlak van schaduw voorzien. Een knikarmscherm is dan ook duurder dan een uitvalscherm.

Hoe weet ik de prijs van het door mij gewenste zonnescherm?

Voor een concrete prijsopgave kunt u het beste naar uw lokale zonweringspecialist gaan. Uw specialist denkt met u mee en weet, binnen uw budget en gezien uw situatie, welk type zonnescherm de beste oplossing is. Zo krijgt u een  duidelijk beeld van de prijs van uw gewenste zonnescherm.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan