Skip to main content

Van alle kamers in uw huis brengt u misschien wel de meeste van uw (wakkere) tijd in uw woonkamer door. Of het nu gaat om ontspannen, eten, spelen met de kinderen of thuis werken. En dan is het natuurlijk wel belangrijk dat u optimaal kunt genieten van deze ruimte. Zonlicht kan zorgen voor opwarming of verminderd zicht. Een zonnescherm voor de woonkamer kan helpen uw woonplezier te vergroten.

Waarom een zonnescherm in de woonkamer?

In de zomer zorgen zonneschermen en rolluiken voor verkoeling, terwijl ze in de winter de kou buiten houden. Hierdoor bespaart u energiekosten.

Daarnaast filtert een zonnescherm de lichtinval in uw woonkamer, zodat u geen last heeft van irritante schitteringen op uw laptop- of tv-scherm. Bovendien hoeft u zo ook niet bang te zijn dat uw mooie nieuwe bank verkleurt. Een win-winsituatie dus!

Wat is de beste zonwering voor de woonkamer?

Wat is de beste zonwering voor de woonkamer?

Er spelen een aantal factoren een rol bij het bepalen van de beste zonwering voor uw woonkamer. Waar u de zonwering wilt plaatsen, bijvoorbeeld. Heeft u openslaande deuren, grote raampartijen of misschien een balkon of dakterras? Elke situatie vraagt om een ander type zonwering.

Daarnaast is het doel van de zonwering ook een belangrijke factor bij het bepalen van de beste optie voor uw woonkamer. Wilt u de lichtinval verminderen, meer privacy, uw woonkamer met het terras verbinden, of besparen op de energiekosten? 

Welk doel heeft de zonwering in uw woonkamer?

Om u verder op weg te helpen met de keuze voor de optimale zonwering voor uw woonkamer, is het allereerst handig om te bepalen waar u de zonwering voor nodig heeft.

Uw woonkamer verlengen met een knikarmscherm of overkapping

Uw woonkamer verlengen met een knikarmscherm of overkapping

Het terras is steeds vaker een verlengstuk van de woonkamer. Dit kan door een knikarmscherm te plaatsen. Een knikarmscherm blokkeert de warmte en creëert schaduw. Niet alleen buiten, maar ook binnen.

Wilt u het hele jaar door genieten van uw terras? Dan is een overkapping in combinatie met winddichte screens een mooie optie.

Meer privacy in uw woonkamer met screens of rolluiken

Meer privacy in uw woonkamer met screens of rolluiken

Grote ramen zorgen voor veel licht en bezorgen u een heerlijk uitzicht. Maar het is vervelend als mensen daardoor gemakkelijk van buitenaf naar binnen kunnen kijken. Screens zorgen niet alleen voor effectieve warmte- en lichtwering, maar ze geven ook meer privacy. En een groot voordeel van screens is dat u zelf nog wel naar buiten kunt kijken.

Rolluiken sluiten u in dat opzicht wat meer af van de buitenwereld. Maar het voordeel van rolluiken is dat ze ook inbraakvertragend zijn. Daarnaast is dit de beste oplossing als u energiekosten wilt besparen. In de zomer houden de rolluiken de warmte namelijk het beste buiten en in de winter houden ze de warmte het beste binnen.

Screens en rolluiken zijn echter niet geschikt voor gebruik bij openslaande deuren, omdat ze de doorgang blokkeren.

Genieten van het uitzicht met uitvalschermen

Genieten van het uitzicht met uitvalschermen

Heeft u ramen waar u eigenlijk nooit langs loopt (boven een bloemperk bijvoorbeeld)? Dan zijn uitvalschermen ook een hele geschikte oplossing. Uitvalschermen houden het zonlicht en de warmte goed tegen terwijl het uitzicht minder geblokkeerd wordt. Bovendien voorzien ze uw woonkamer ook van de nodige privacy.

Een zonnescherm op maat

Een zonnescherm op maat

Natuurlijk wilt u ook dat uw zonnescherm past bij de stijl van uw woning en bij die van uw woonkamer. Onze zonneschermen worden voor u op maat gemaakt. Dat betekent dat u zelf de kleur van de cassette, lijsten en doeken bepaalt aan de hand van heel veel verschillende opties. Lees hier wat de kleur van zonwering doet met de effectiviteit ervan.

Gebruikersgemak én energie besparen

De zonwering in uw woonkamer wilt u natuurlijk ook heel makkelijk kunnen bedienen. Voor de bediening van onze zonweringen maken wij gebruik van Somfy motoren. Met de zogeheten Somfy io-homecontrol kunt u de zonwering heel eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of uw smartphone. Zo kunt u gewoon lekker op de bank blijven zitten!

Gebruikersgemak én energie besparen

Kort samengevat

Wat zijn de voordelen van een zonnescherm in de woonkamer?

Een zonnescherm in de woonkamer beschermt tegen lichtinval op bijvoorbeeld uw televisie of laptopscherm. Tevens beschermt het tegen het verkleuren van meubels.

Wat is de beste zonwering voor in uw woonkamer?

Dit is afhankelijk van uw situatie en waar u de zonwering wilt plaatsen.

Welk doel heeft zonwering voor de woonkamer?

U kunt uw woonkamer verlengen, meer privacy krijgen of het uitzicht verbeteren.

Meer informatie over de beste zonwering voor uw woonkamer?

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de verdere mogelijkheden voor uw persoonlijke woonsituatie? Neem dan contact met ons op of met uw dichtstbijzijnde SunCircle dealer.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan