Skip to main content

SunCircle werkt met de motoren van Somfy voor de bediening van zonwering. Want; Somfy en SunCircle staan allebei voor veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en perfectie tot in detail. 

Somfy motoren voor zonwering maken gebruik van Somfy io-homecontrol. Dit is een draadloze technologie die vele malen verder gaat dan alleen het bedienen van zonwering. Hoe dit werkt en wat de mogelijkheden met io-homecontrol zijn vertellen we u graag.

Somfy io terrasscherm

Wat is Somfy io-homecontrol?

Wanneer u informatie leest op onze website komt u de term ‘io-homecontrol’ regelmatig tegen.  io-homecontrol is een universele manier van draadloze technologie. Dit houdt in dat veel verschillende fabrikanten gebruik maken van de Somfy io-homecontrol techniek voor de bediening van apparatuur. Somfy, de samenwerkingspartner van SunCircle als het gaat om zonwering motoren, maakt gebruik van deze technologie.

De technologie is met name interessant door de universaliteit. Dit maakt dat u verschillende apparaten in huis van verschillende merken met elkaar kunt verbinden en met elkaar kunt laten communiceren.

Hoe werkt Somfy io-homecontrol?

U kunt voor in huis diverse producten aanschaffen die gebruik maken van de io-homecontrol technologie. Dit gaat niet alleen over zonwering, maar ook over garagedeuren, verlichting, dakramen, verwarming en gordijnen.

Alle producten die van deze technologie gebruik maken, kunnen met elkaar ‘communiceren’ en u heeft de mogelijkheid om vanuit één interface al deze producten eenvoudig en veilig te bedienen. Met de afstandsbediening of met de applicatie op uw telefoon kunt u eenvoudig de zonwering of een ander product selecteren. Het is ook mogelijk om meerdere producten tegelijk te selecteren. Na de selectie kunt u de selectie een stuuropdracht geven, waarna de motor in het product het product naar de gewenste positie laat gaan. 

Op de afstandsbediening of op uw smartphone krijgt u vervolgens een ‘terugmeldsignaal’ met de melding dat de opdracht correct is uitgevoerd of dat er zich een mogelijk probleem heeft voorgedaan.

De voordelen van Somfy io-homecontrol?

io-homecontrol komt met een aantal voordelen:

 • Het is een draadloze technologie. Alleen de motor, van bijvoorbeeld de zonwering, is verbonden met de 230V voeding. In de motor zit de ontvanger verwerkt.
 • De io-homecontrol technologie sluit naadloos aan op het TaHoma systeem. Hierdoor bent u meer dan ooit connected met uw woning. Over dit systeem leest u verder in dit artikel meer.

Somfy io-homecontrol apparatuur staat daarnaast bekend als slim, veilig en modulair:

 • De technologie is slim door de mogelijkheden van bediening op afstand en vanwege de terugmeldfunctie. Deze mogelijkheden zorgen dat u altijd op de hoogte bent van de status van de apparatuur.
 • Bij io-homecontrol is veiligheid belangrijk. De communicatie tussen alle verschillende apparaten met Somfy io-homecontrol is dan ook versleuteld en daarmee veilig.
 • De modulariteit van de technologie zorgt dat u op ieder gewenst moment nieuwe apparatuur kunt toevoegen. 
Somfy handleidingen

De bediening van Somfy io-homecontrol apparaten

De io-homecontrol apparaten zijn met twee systemen te bedienen:

 1. Met het Tahoma systeem
 2. Met het Connexoon io systeem

Het Somfy TaHoma systeem

Ons dagelijks leven draait steeds vaker en steeds meer om controle. Zo willen we onder andere graag de controle hebben over ons hele huis. Dat is met het TaHoma systeem van Somfy mogelijk.

Het Somfy TaHoma Switch Smart Home systeem is het meest complete systeem als het gaat om slim wonen. Alle apparaten worden draadloos verbonden met het TaHoma Switch Smart Hub. U kunt eenvoudig starten met het aansluiten van het eerste apparaat. Alle compatibele apparaten, zoals rolluiken, verlichting en verwarming, zijn aansluitbaar. Het systeem is modulair, waardoor u op ieder moment ook nog apparaten kunt toevoegen. Het TaHoma Switch Smart Hub hoeft niet meer bedraad verbonden te worden met het modem, het vernieuwde systeem kan via WiFi verbonden worden met het internet. Hierdoor kan de Smart Hub op elke gewenste plek geplaatst worden. Het Het Tahoma systeem biedt u het volgende:

 • Het biedt comfort. Door apparaten volledig of gedeeltelijk te automatiseren, hoeft er niet meer vooruit gedacht te worden over de juiste instellingen. Met Smart Home denkt het huis als het ware met u mee over de ideale instellingen en omstandigheden.
 • Het heft zelf in handen. Een Smart Home ‘denkt mee’ over de omstandigheden in huis, maar het heft heeft u altijd zelf in handen. Niet alleen als u in huis bent, maar juist ook als u op uw werk bent of een dagje uit. Een applicatie op uw smartphone maakt dit mogelijk. 
 • Veiligheid voorop. Bij het TaHoma Switch Smart Home systeem staat de veiligheid voorop. Het systeem zelf is goed beveiligd, maar u kunt ook uw eventuele beveiligingscamera’s aansluiten op het systeem. 
 • U bespaart tijd met het TaHoma Switch Smart Home systeem. Doormiddel van spraakopdrachten en vooraf ingestelde scenario’s kan alles in huis razendsnel geregeld worden. 

De bediening van Tahoma

De bediening van het Tahoma systeem kan op verschillende manieren. Zo kan het met een afstandsbediening of met een app op de telefoon. Het kan zelfs nog eenvoudiger dan dat.. namelijk met de stem. Dit kan onder andere via Google Assistant of via Amazon Alexa. 

De verschillende bedieningsopties zijn uiterst effectief, zeker in combinatie met elkaar. 

De aangesloten io-homecontrol apparaten kunnen op verschillende manieren bediend worden met Tahoma:

 • Ieder apparaat kan individueel bediend worden.
 • U kunt aan de hand van scenario’s verschillende apparaten laten samenwerken. Bij een scenario kunt u denken aan:
  • Het moment dat u van huis vertrekt of juist naar huis onderweg gaat.
  • Het moment dat u op het werk bent.
 • U kunt een apparaat vooraf instellen om op bepaalde momenten aan of uit te gaan. 

Het Tahoma houdt daarnaast rekening met veel factoren. Denk aan de wind, aan de zon, aan de regen of aan de temperatuur. Op basis van deze factoren kan het systeem ook bepaalde opdrachten (automatisch) uitvoeren.

suncircle home automation

Het Connexoon io systeem

Het TaHoma Smart Home systeem is de opvolger van de verouderde Connexoon io systemen. Met Connexoon io kunt u gebruik maken van drie apps voor de telefoon, die als afstandsbediening functioneren. 

App 1: Somfy Window → om op afstand alle raamzonwering te kunnen bedienen, denk aan rolluiken of screens.

App 2: Somfy Terrace →  om op afstand alle zonwering en verlichting van het terras te kunnen bedienen.

App 3: Somfy Access → voor de bediening van de garagedeur.

Deze apps staan vol met unieke, duidelijke en leuke functies die het wooncomfort verhogen. Connexoon io is compatibel met io-homecontrol producten en met Google Assistent.

SunCircle zonwering bediening

Alle SunCircle zonwering is uit te voeren en te bedienen met de Somfy oplossingen (TaHoma en Connexoon io). Dit maakt dat u écht kunt genieten van uw screens, rolluiken, terrasoverkapping of uitvalscherm. Het zorgt er ook voor dat uw zonwering duurzaam is in gebruik. 

De SunCircle zonwering is te bedienen met de Tahoma app of met de Connexoon io app. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een afstandsbediening. Er zijn verschillende afstandsbedieningen beschikbaar:

 • De eenvoudige 1-kanaals handzender, geschikt om één product te bedienen.
 • De 5-kanaals handzender waarmee vijf producten individueel kunnen worden aangestuurd. 

De toekomst van Somfy

SunCircle innoveert continu, want.. we lopen graag voorop op het gebied van zonwering. Ditzelfde kan over Somfy worden gezegd als het gaat over TaHoma. TaHoma is een innovatief product wat klaar is voor de toekomst. 

TaHoma is compatibel met populaire systemen en merken:

 • Google Assistant → de slimme, stemgestuurde hulp in huis. Aan Google Assistant kunt u met uw stem een vraag stellen of een opdracht geven.
 • Amazon Alexa → de virtuele assistent van Amazon. Vergelijkbaar met de Google Assistant.
 • IFTTT → IFTTT staat voor: If This Then That. Zo in te stellen dat een bepaalde handeling een andere actie tot gevolg heeft. 
 • Apple HomeKit → een Apple HomeKit maakt een huis slimmer. 
 • Philips Hue → een verlichtingssysteem wat speciaal ontworpen is voor huisautomatisering.
 • Velux → producent van dakramen en aanverwante producten.
 • Sonos → het bekende home sound system. Voor helder en gedetailleerd geluid in huis.
 • Olisto → de software die processen in een smart home automatiseert.
suncircle googleassitant
suncircle philipshue
suncircle amazonalexa
suncircle velux
suncircle ifttt
suncircle sonos
suncircle applehomekit
suncircle olisto

Meer weten over de SunCircle zonwering bediening?

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over de precieze werking? Neem dan contact met ons op of ga voor meer informatie naar uw dichtstbijzijnde SunCircle dealer.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan