Skip to main content

Een terrasoverkapping is een prachtige toevoeging aan uw woning en woonplezier. Het is een investering die zichzelf terugbetaald in woongenot. Maar met welk bedrag dient u nu rekening te houden? Wat kost een terrasoverkapping? Belangrijk is dat u niet alleen kijkt naar de overkapping zelf, maar naar de geboden totaaloplossing. Zo is de totale prijs afhankelijk van de grootte, de opties en technische snufjes die u wenst en of het maatwerk dat nodig is. Zonder adviesgesprek van een deskundig adviseur is het niet mogelijk om de prijs van uw terrasoverkapping (volledig) te bepalen. Wél kunnen wij u uitleggen wat zoal de prijs beïnvloedt.

Wat kost een aluminium terrasoverkapping 84

Lengte en breedte

De prijs wordt mede bepaald door de lengte en breedte van de terrasoverkapping. Zoals u waarschijnlijk al kunt raden: hoe groter en breder de overkapping, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Een grote overkapping vraagt meer materiaal en zal alleen daardoor al duurder worden. Des te groter de overkapping, hoe meer tussenliggers er bijvoorbeeld nodig zijn. Vaak wordt er gekozen voor een terrasoverkapping die de gehele breedte van de woning bestrijkt en drie meter uitsteekt. Omdat al onze overkappingen op maat gemaakt worden, is het voor ons geen probleem om hiervan af te wijken. Een terrasoverkapping kan zelfs 12 meter breed en 16 meter diep zijn! Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot het formaat zal de prijs variëren.

Wat kost een aluminium terrasoverkapping 3

Opties

Uw terrasoverkapping kunt u voorzien van allerlei opties en extra’s om nóg meer woonplezier te creëren. Wat dacht u van stijlvolle heaters? Zo zit u er ook tijdens de koudere dagen warmpjes bij onder uw overkapping. Met geïntegreerde verlichting zit u tot ’s avonds laat op uw veranda. En winddichte zijkanten zorgen voor nog meer comfort. Dergelijke opties verhogen de prijs, maar ook het comfort en daarmee de levensduur van uw overkapping!

Materiaalsoort

Terrasoverkappingen worden veelal gemaakt van aluminium of hout. Aluminium overkappingen zijn (over het algemeen) goedkoper in aanschaf. Een belangrijk verschil is de stijl: aluminium heeft veelal een strakkere, modernere en minimalistischere uitstraling dan hout. Hierdoor sluit een aluminium overkapping snel aan bij de stijl van uw woning. Een houten overkapping heeft over het algemeen een landelijkere uitstraling. Let dus goed op uw wensen, gewenste stijl en budget bij de bepaling van het materiaalsoort.

Doek of dak?

Kiest u voor een “vast” dak (zoals glas of kunststof) of een flexibel dak van doek? Allen hebben voordelen en een ander prijskaartje. De SunCircle terrasoverkappingen worden geleverd met een hoogwaardig, flexibel en regenbestendig doek. Een doek maakt u flexibeler: u kunt het doek in- en uitklappen wanneer u wilt. Ook kunt u eenvoudiger uw overkapping een ‘eigen gezicht’ geven dankzij de enorme keuze aan doekkleuren. Laat u bij de aanschaf van een overkapping dan ook goed informeren over de dak/doekkeuze. Het bepaalt niet alleen de prijs, maar ook hoe u van uw overkapping kunt genieten.

Wat kost een aluminium terrasoverkapping 2

Prefab of maatwerk

Prefab-terrasoverkappingen kunnen, in de basis, goedkoper zijn dan maatwerkoplossingen. Toch loont het om uw situatie en wensen goed in kaart te brengen en te kijken of een prefab-oplossing hieraan kan voldoen. Vaak genoeg zal de prefab-oplossing aangepast moeten worden om alsnog aan uw situatie en wensen te voldoen en nemen de kosten toe. Een maatwerkoplossing wordt geheel naar wens opgeleverd en kan zo alsnog voordeliger zijn. Kijk daarbij ook naar de langere termijn: een maatwerkoplossing kan geheel aan uw wensen en situatie voldoen en geeft u daardoor mogelijk meer woonplezier. De terrasoverkappingen van SunCircle zijn maatwerk. Dankzij onze ervaring en onze speciale productiestraat kunnen wij maatwerkoplossingen kostenefficiënt produceren.

Vrijstaand of aan uw woning

U kunt een terrasoverkapping aan uw huis vastmaken of kiezen voor een vrijstaande terrasoverkapping. Vrijstaande terrasoverkappingen zijn vaak prijziger dan overkappingen die aan uw huis worden vastgemaakt.

Wat kost een aluminium terrasoverkapping

Prijsindicatie

 
3000 cm 4000 cm 5000 cm 6000 cm 7000 cm 8000 cm
2m € 7.233 € 8.328 € 9.406 € 12.843 € 13.967 € 15.095
2,5m € 6.921 € 8.587 € 9692 € 13.247 € 14.395 € 15.537
3m € 6.604 € 8.885 € 10.027 € 13.307 € 14.882 € 16.052
3,5m € 8.098 € 9.315 € 10.527 € 14.383 € 15.637 € 16.893
4m € 8.345 € 9.576 € 10.812 € 14.793 € 16.068 € 17.333

Bovenstaande tabel geeft u een indicatie van de aanschafprijs van een aluminium overkapping van SunCircle. Omdat onze terrasoverkappingen maatwerk zijn, zijn (vrijwel) alle formaten mogelijk. Tot wel 12 meter breed en 16 meter diep.

Nb: Prijzen zijn ter indicatie en onder voorbehoud. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleen

Neem contact op

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van een terrasoverkapping? Neem contact op of ga langs bij een van onze dealers.

Samenvattend

Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping?

– De lengte en breedte
– De opties en extra’s die u kiest
– De materiaalsoort
– De keuze tussen een vast of flexibel dak
– Of er maatwerk nodig is
– Of de overkapping vrijstaand of aan uw woning wordt geplaatst

Welke opties zijn er voor mijn overkapping?

U kunt uw woonplezier verder vergroten door uw terrasoverkapping te verrijken met geïntegreerde verlichting, stijlvolle heaters of windwerende screens.

Welke materiaalsoort is duurder?

Terrasoverkappingen worden veelal gemaakt van aluminium of hout. Aluminium overkappingen zijn (over het algemeen) goedkoper in aanschaf

Wat is goedkoper: een doek of dak?

De keuze tussen een doek of dak bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het uiterlijk en hoe flexibel u bent. Laat u daarom vooraf goed informeren over de voor- en nadelen.

Maatwerk of prefab?

Vaak zal ook de prefab-oplossing aangepast moeten worden aan uw situatie. Een maatwerkoplossing kan zo alsnog voordeliger zijn én geheel naar wens.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan