Skip to main content

Zonwering alleen nuttig in de zomer? Ook in de herfst en winter kan de zon laag staan en gemeen fel naar binnen schijnen. En wat dacht u van een vroege lente zon? Na de koude en regenachtige wintermaanden zijn we vaak blij dat de zon zich laat zien, maar ook dan kan de zonkracht verraderlijk sterk zijn. Lees hier waarom zonwering in elk seizoen een goed idee is.

Felle lage zon weren met screens

We genieten buiten vaak volop van een die heerlijke najaarszon, maar als het zonlicht op het beeldscherm van je televisie of laptop schijnt, dan kan dat behoorlijk storend zijn. Naast dat het steeds vroeger donker wordt staat de zon ook veel lager dan in de zomer wat een vervelende lichtinval veroorzaakt in huis. Er zijn diverse soorten zonwering verkrijgbaar om dat te voorkomen. Om de laagstaande zon te weren zijn screens ideaal. Ze zijn windvast en daardoor ook prima het hele jaar door te gebruiken.

Wat kost een aluminium terrasoverkapping 84

Langer genieten van het buitenleven met een terrasoverkapping

De natuur en uw tuin veranderen in de herfst in prachtige kleuren. Terwijl de temperatuur daalt kunt u ook in het najaar prima buiten zitten in uw eigen tuin. Met een terrasoverkapping zit u fijn beschut, en kunt u ondertussen genieten van het uitzicht op de veranderende natuur in het najaar. En bij warme temperaturen kunt u gerust met één het doek inklappen om zo optimaal te genieten van de najaarszon.

Windvaste screens overkapping suncircle 80

Meer woongenot het hele jaar door zijwanden

Met zijwanden kunt u zorgen voor meer privacy en de wind blokkeren. Er zijn diverse mogelijkheden voor het afdichten van een zijwand maar de meest flexibele oplossing is een ritsscreen. Vanuit de overkapping blijft u het zicht naar de tuin behouden, maar zelf zit u privé. Doordat het doek gefixeerd zit in de geleiders, klappert het niet en heeft u nauwelijks kans op inscheuren van het doek. Screens worden op maat gemaakt en zijn in diverse afmetingen te verkrijgen. Ook kunt u kiezen voor verschillende bedieningsmogelijkheden. Gaat u voor meerdere screens? Dan is het ook mogelijk om ze los van elkaar te bedienen. Zo kunt u in alle privacy en rust genieten van het buitenleven, niet alleen in de zomer.

Windvaste screens overkapping suncircle 81

Privacy & veiligheid met behulp van rolluiken en screens

In het najaar merken we al gauw dat de dagen korter worden en het minder lang licht is. Als het binnen licht is en buiten donker ontstaat er al snel inkijk. Privacy creëer je met rolluiken of screens. Het voordeel van screens is dat je de ramen niet helemaal hoeft af te sluiten met gordijnen.

Rolluiken hebben naast een zonwerende werking ook nog een isolerende werking. In de zomer zijn ze functioneel om ruimtes te koelen, in de wintermaanden houden ze juist veel kou tegen afkomstig van ramen. Daarnaast stijgen de woninginbraken in de donkere maanden. Met rolluiken maakt u het ongewenste bezoekers lastiger om uw huis binnen te komen. Een rolluik verkleint de kans op een inbraak behoorlijk door het veilig afsluiten van ramen en deuren.

Bepaalde type zonwering als screens en rolluiken zijn dus het hele jaar door te gebruiken en kan ook dan erg nuttig zijn. Wilt u meer informatie over zonwering? Stel uw vraag en wij, of één van onze dealers neemt contact met u op.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan