'; ?>

Zonwering voor ieder balkon: alle mogelijkheden op een rij

Heerlijk is het om op een zomerse dag te genieten op het balkon. Een zonnestraal, een koel briesje, wind wat af en toe voorbij komt en aan het einde van de dag een ondergaande zon. Minder prettig is het om in de volle, hete zon op het balkon te zitten of om in een oververhitte woning te moeten slapen. Passende zonwering kan deze situaties voorkomen. Maar, wat is nu de perfecte balkon zonwering? Volledig afhankelijk van uw balkon, uw persoonlijke smaak en budget hebben wij verschillende balkon zonwering oplossingen beschikbaar.

De verschillende balkon zonweringen

Welke zonwering geschikt is voor uw balkon, is allereerst afhankelijk van de grootte en indeling van het balkon. Een tweede factor is of de zonwering alleen bedoeld is om de temperatuur binnen onder controle te houden, of dat de zonwering ook moet zorgen voor schaduw op het balkon zelf.

Een andere belangrijke vereiste voor balkon zonwering is dat deze wind- en weerbestendig moet zijn. Wij nemen u mee langs de verschillende mogelijkheden.

Screens en rolluiken

Screens en rolluiken worden direct voor een raam of deur gemonteerd. Dit zorgt dat ze de zon- en warmtewering perfect reguleren en dat u gegarandeerd bent van privacy binnenshuis. In dit artikel leest u alles over het verschil tussen screens en rolluiken.

Screens en rolluiken houden de zon op het balkon zelf niet tegen. Wanneer dit wel een wens is, zijn er andere oplossingen beschikbaar!

Knikarm- en uitvalschermen

Knikarmschermen, ook wel bekend als terrasschermen, hebben een rol aan de bovenzijde waar het doek omheen is gewikkeld. Knikarmschermen openen zich horizontaal, waardoor het mogelijk is om onder het zonnescherm te zitten. Door het scherm te openen ontstaat er schaduw op het raam of op de muur, waardoor zonlicht en warmte geweerd worden. Knikarmschermen worden regelmatig toegepast als balkon zonwering. De knikarmschermen kunnen geleverd worden met verschillende soorten cassettes en doeken.

Uitvalschermen hebben net als knikarmschermen een rol waar doek omheen is gewikkeld. Echter blokkeert een uitvalscherm de vrije doorloop en kan er niet onder gezeten worden. Hierdoor raden wij het gebruik van een uitvalscherm af als balkon zonwering.

In dit artikel kunt u alles lezen over uitval- en knikarmschermen en de onderlinge verschillen.

Pergolazonwering

Afhankelijk van uw situatie kan pergolazonwering ook geschikt zijn als balkon zonwering. Pergolazonwering overdekt een balkon of terras met een flexibel dak dat zich elektrisch in en uitrolt.

Veel klanten kiezen voor pergolazonwering vanwege de uitgebreide samenstelling mogelijkheden. Deze zonwering is namelijk leverbaar vanaf 4 m² in elke gewenste RAL-kleur. Hier vindt u meer informatie over pergolazonwering.

Vouw- en schuifpanelen

Structurele, stijlvolle zonwering die volledig naar wens is samen te stellen, dat kenmerkt de vouw- en schuifpanelen van SunCircle. De panelen zijn warmtewerend in de zomer en isolerend in de winter. Daarnaast zijn de panelen bestand tegen weer en wind. In bijzondere situaties kunnen de vouw- en schuifpanelen een goede keuze zijn voor zonwering voor uw balkon.

Meer weten? Lees hier Alles over de vouw- en schuifpanelen.

Laat u adviseren over balkon zonwering

De veelvoud aan balkon zonwering mogelijkheden en de veelvoud aan factoren die een rol spelen, maken dat het belangrijk is om u goed te laten adviseren. Alleen op die manier weet u zeker dat u geschikte, passende balkon zonwering krijgt die volledig aan uw wensen voldoet.

U laten adviseren kan door contact te zoeken met een van onze dealers. Wilt u eerst meer informatie ontvangen en inspiratie opdoen? Vraag dan hier gratis uw brochure aan! In de brochure leest u meer over de talloze mogelijkheden, modellen, afmetingen, bedieningsmogelijkheden en doeken.