Vakwerk uit de fabriek Lees meer
7 jaar garantie Lees meer
Gemaakt in Nederland Lees meer

Een screen of rolluik?

Kan ik beter voor een screen gaan of een rolluik? Een goede vraag als je op zoek bent naar nieuwe zonwering. Wij zetten de typische eigenschappen en verschillen op een rij zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een screen?

Een SCREEN heeft hoofdzakelijk als functie om zon te weren uit de woning. De constructie is vergelijkbaar met die van een rolluik. Aan beide zijden van het raam zijn geleiders gemonteerd en het doek glijdt tussen de geleiders verticaal naar beneden. Screens zijn er in twee verschillende typen: standaard of met rits. Onze ritsscreens zijn windvast op iedere hoogte en hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders. De kans op scheuren in het doek is hierbij minimaal in vergelijking tot een standaard screen. Het doek van een standaard screen zit niet vast zit in de geleiders en kan daardoor klapperen in de wind.

Screens filteren licht en warmte en zorgen voor een zacht en diffuus licht in huis. Het voorkomt inkijk en zorgt dus voor meer privacy. De doekkeuze speelt hierin een belangrijke rol. Vanuit huis kun je overdag prima naar buiten kijken. ’s Avonds is dit het omgekeerde. Dan kijk je vanaf buiten naar de lichtzijde en zijn contouren in huis zichtbaar. Het SCREENDOEK is geweven van dunne glasvezel draden, omhuld met een PVC laagje. Het doek reflecteert zonnestralen waardoor het glas de ramen niet opwarmt.

 

Wat is een rolluik?

Een ROLLUIK dient ter afsluiting van een raam of deur met als functie om, net zoals een screen, de zon te weren uit huis. Tevens maakt het inbrekers moeilijker om binnen te geraken. De horizontaal liggende LAMELLEN bieden een krachtig gesloten pantser waardoor ramen en deuren volledig af te sluiten zijn. De lamellen zijn rondom voorzien van een aluminium buitenlaag en in combinatie met het schuim aan de binnenzijde, zorgt dit voor een stevige constructie. In gesloten stand is zicht naar binnen en buiten niet mogelijk. Rolluiken zijn ideaal voor situaties waarbij je een ruimte, bijvoorbeeld een slaapkamer, volledig wilt afsluiten van de buitenwereld. Door de verduisterende, en geluiddempende werking zou je zelfs overdag heerlijk kunnen slapen. Tevens heeft een rolluik een isolerende werking door de stilstaande lucht tussen het rolluik en het kozijn.

 

Bekijk hieronder de verschillen tussen beide producten

 

Rolluik

Screen

Manier van afsluiten

Pantser van lamellen

Screendoek

Verduisterend

Ja

Is mogelijk met speciaal verduisterend doek.

Inbraak vertragend

Ja

Nee

Isolerend

Ja

Nee

Warmtewerend

Ja

Ja

Mogelijkheden kast

Afgerond/afgeschuind

Afgerond/afgeschuind

Kleurmogelijkheden kast

Beschikbaar in elke gewenste RAL-kleur (waarvan 10 standaard zijn).

Beschikbaar in elke gewenste RAL-kleur (waarvan 4 standaard zijn).

Kleurmogelijkheden doek/lamel

Beschikbaar in elke gewenste RAL-kleur (waarvan 11 standaard zijn).

Keuze uit meer dan 60 doekkleuren in diverse types.

Esthetisch aanzicht aan de gevel

Rolluiken nemen meer ruimte in aan de gevel.

Screens nemen niet veel ruimte in en zijn bescheiden aanwezig.

Zicht

Zicht naar binnen en buiten is niet mogelijk.

Zicht naar buiten is mogelijk (behalve bij verduisterend doek).

Het doek beperkt het zicht naar binnen. Je kijkt niet direct naar binnen, maar ziet contouren. 

Afmetingen

Tot en met 3 meter uit één deel mogelijk (bredere afmetingen mogelijk door koppelen).

Tot en met 6,5 meter breed uit één deel mogelijk (bredere afmetingen mogelijk door koppelen).

Bedieningsmogelijkheden

Handmatige of elektrische bediening mogelijk met afstandsbediening, wandzender
of app.

Handmatige of elektrische bediening mogelijk met afstandsbediening, wandzender
of app.

 

Of je voor een screen of rolluik gaat hangt af van de wensen. Wilt je een zonwering bovenal om de zon te weren, maar wil je  wel naar buiten kunnen kijken? Dan is een (rits)screen  een prima oplossing. Wil  je echter de zon helemaal buitensluiten of wilt u een zonwering met inbraakwerend karakter, dan kun je beter voor een rolluik gaan. Advies nodig? Neem contact op met een van onze dealers!