Skip to main content

Screens zijn praktische, effectieve en stijlvolle zonwering die breed inzetbaar zijn. Van ramen tot overkappingen, in allerlei breedtes. De keuze is groot. Een van de belangrijkste keuzes is het type screen. Gaat u voor een ‘standaard’ screen, of een windvast ritsscreen?

Ritsscreens zonwering overkapping suncircle

Screens stormvast

Screens worden gebruikt om invallend zonlicht te weren en zorgen dat u geen last heeft van lichtschitteringen, daarnaast zorgen screens ook dat uw woning lekker koel blijft op warme dagen. Bij de aanschaf van screens heeft u keuze uit twee verschillende soorten: standaard screens en ritsscreens. De ritsscreens zijn windvaste screens en worden ook wel zip screens genoemd.

Hoe werkt een screen?

Een screen (zowel een standaard screen als een ritsscreen) beweegt zich strak langs het raam tussen twee geleiders in van boven naar beneden. Deze constructie neemt nauwelijks ruimte in beslag en creëert een subtiel en strak geheel.

Een standaard screen vs. een ritsscreen (windvast screen)

Een standaard screen wordt bevestigd door het doek vast te maken aan de onderlijst. Door de geleiders aan de linker- en rechterzijde wordt het doek strak getrokken. Het doek van de standaard screens is niet gefixeerd in de geleiders, waardoor de weersomstandigheden een grotere invloed hebben op de levensduur en het gebruiksgemak van het screen. Doordat standaard screens geen gefixeerd doek hebben, raden wij aan altijd te zorgen dat deze niet gebruikt worden tijdens storm of heftige wind. In de kustprovincies, waar standaard meer wind is, raden we het gebruik van standaard screens af.

Het doek van het ritsscreen (windvast screen) wordt niet alleen bevestigd aan de onderlijst, maar ook aan de geleiders zelf. Hierdoor zit er geen ruimte tussen de geleiders en het doek. Dat zorgt er voor dat wind (vrijwel) geen grip kan krijgen op het screen, en dat maakt de ritsscreens windvast.

Ritsscreens van goede kwaliteit kunnen tijdens hevige wind blijven hangen als ze al uit zijn. Het is wel belangrijk om de screens niet te laten zakken tijdens een storm of heftige wind. Wanneer u dat wel zou doen, bestaat het risico op scheuren van het doek.

De voordelen van stormvaste screens

Een screen moet u meer rust en plezier geven. Of het nu bij u in de woonkamer is, onder de veranda, of op kantoor. Een windvast ritsscreen biedt enkele voordelen ten opzichte van een standaard screen:

  • Geen ‘geklapper‘: door de fixatie aan de geleiders klappert een windvast screen niet en hoort u weinig tot geen geluid, ook bij een harde wind;
  • Rustiger voor de ogen: de fixatie aan de geleiders zorgt dat de windvaste screens strak gespannen zijn. Dit voorkomt onverwachte en onrustige bewegingen en dat zorgt er vervolgens voor dat u rustig naar buiten kunt kijken;
  • Zoals hierboven al genoemd, zijn windvaste screens strak gespannen voor uw ramen. Dit zorgt voor een moderne uitstraling van uw pand of woning;
  • Wanneer een windvast screen volledig is gezakt, worden de ramen optimaal beschermd tegen vuil. Juist ook als het buiten flink waait en er zand opstuift, zorgt dit ervoor dat u minder vaak de ramen hoeft te reinigen.

Windvaste screens voor overkapping

Ritsscreens zijn doeltreffende zonwering voor een overkapping of veranda. Heerlijk beschut zitten achter de screens met regenachtig of winderig weer. Is het warm weer? Dan rol je ze makkelijk op, automatisch bediend. Screens nemen nauwelijks ruimte in, waardoor ze gemakkelijk zijn te plaatsen in een overkapping of veranda. Meer lezen over windvaste screens voor overkapping.

Windvast screen overkapping suncircle 07

De windklasse van windvaste screens

Wat u misschien niet weet is dat de zonwering in Nederland moet voldoen aan de Europese Norm EN 13561. Onder deze normering valt de bestendigheid van de zonwering tegen een bepaalde windklasse.

De windvaste screens van SunCircle hebben binnen deze normering windweerstandsklasse 3. Dit staat gelijk aan een wind met windkracht 6 met een windsnelheid tussen de 38 en 49 km/u. Deze windklasse kunt u vergelijken met een krachtige wind. De definitie die hier ook wel bij wordt gegeven is: “sterke takken bewegen heen en weer, paraplu’s zijn moeilijk vast te houden”.

U kunt onze screens dus met gemak gebruiken tot windkracht 6. Wel moet u rekening houden met het bedienen bij hoge windsnelheden (naar beneden) omdat hierdoor extra wrijving ontstaat in de geleiding en het screen wel eens vast kan gaan lopen in de kast.

Een windvast screen voor uw woning

Screens zijn doeltreffend en zorgen voor een optimale filtering van zonlicht en warmte. Naast de functionele goede eigenschappen, zijn screens ook een hele chique oplossing die u helemaal naar eigen smaak en stijl kan laten leveren. De screens zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, zelfs tot 6,5 meter breed. Niet zo gek dat veel mensen kiezen voor screens!

De windvaste screens zijn ontzettend breed inzetbaar voor veel verschillende panden, woningen, veranda’s en terrasoverkappingen. U kunt een windvast screen gebruiken voor het weren van zon en warmte, maar ook als afsluiting van uw veranda.

Het screendoek van oersterk glasvezel, kan in meer dan 60 kleuren worden geleverd. Dit zorgt dat er ook voor uw woning een screen is wat perfect bij uw wensen en woning past. 

Kleuren mogelijkheden screens suncircle

Bent u benieuwd naar de verschillende bedieningsmogelijkheden van windvaste ritsscreens? Lees hier eens verder!

Windvast screen G90

Eén van de nieuwste SunCircle screens is het windvaste screen G90. De G90 is functioneel, duurzaam en effectief. De stoere, vierkante kast bevat diverse technische hoogstandjes. Kijk mee met hoe het screen G90 er uit ziet!

Windvaste zonwering screens suncircle 2

Meer informatie?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft of dat u graag nog meer informatie wilt ontvangen. Daarom kunt u gratis een brochure aanvragen, vrijblijvend een offerte aanvragen of gratis advies aan huis ontvangen.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan