Skip to main content

Net als thuis, wilt u tijdens het werk geen last hebben van zon op uw scherm. Kantoorpanden kunnen behoorlijk warm worden door het vele glas en met de huidige bouwstijl zijn de afmetingen van de ramen ook steeds groter. Een warm kantoorpand zorgt voor een onprettige werkomgeving. Tijd om de belangrijkste zaken te benoemen wanneer u overgaat tot het aanschaffen van de zonwering.

Voordelen van zonwering op kantoor

Een te warm kantoorpand vindt niemand prettig om in te werken. De laatste jaren worden de kantoorpanden steeds vaker voorzien van veel glas, maar ook wat oudere kantoorpanden tellen vaak veel ramen waarbij zonwering geen overbodige luxe is.

Een van de voordelen van zonwering op kantoor is klimaatbeheersing. Wanneer u zonwering op het juiste moment gebruikt, is de binnentemperatuur daardoor veel beter te regelen. Door tijdig de zonwering te gebruiken voordat de warmte het pand binnendringt, voorkomt u dat de temperatuur oploopt.

Een tweede voordeel is dat zonwering zorgt voor een prettigere werkomgeving. Warmte in kantoorpanden kan medewerkers sloom en minder actief maken. Personeel is minder geconcentreerd, krijgt hoofdpijn, of heeft last van schittering op het beeldscherm wanneer de zon fel naar binnen schijnt. Een aangename temperatuur zorgt voor een fijne werkomgeving.

Een ander voordeel is dat zonwering bijdraagt aan duurzaam ondernemen. Met het juiste gebruik van buitenzonwering kunt u de temperatuur constant houden en hoeft u in winter- en zomermaanden weinig gebuikt te maken van verwarming of airco.

Goede zonwering is daarom voor elk kantoor een must. Er zijn een heleboel opties mogelijk, hieronder noemen we ze op.

Welk type zonwering is geschikt

Screens

Dit type zonwering is ideaal te gebruiken voor kantoren omdat ze op elke hoogte te gebruiken zijn. Screens zijn windvast, nemen weinig ruimte in beslag en u behoudt het zicht naar buiten. Het screendoek voorkomt alle schitteringen en spiegelingen op beeldschermen en in presentatieruimtes is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een screen met verduisterend doek. Zo komt een presentatie nog beter tot z’n recht.

Screen en uitvalscherm

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn ideale zonwering om uw pand een bijzondere uitstraling te geven. Daarnaast zijn ze natuurlijk doeltreffend tegen zon en ideaal te gebruiken voor panden met meerdere verdiepingen. Op grote hoogte zijn uitvalschermen namelijk ook heel geschikt. Medewerkers behouden hun uitzicht en contact met buitenwereld.

Rolluiken

Minder geschikt is zonwering zoals rolluiken. Met rolluiken sluit u de ramen volledig af wat het uitzicht van uw en u voorkomt daarmee dat kantoorruimtes opwarmen. Daarnaast hebben ze een extra inbraakwerende functie waardoor u het kantoor ook met een gerust hart afsluit aan het einde van de dag en werkweek. Want vanaf de buitenzijde is het niet mogelijk om een rolluik te openen of omhoog te duwen. Een groot nadeel is dat rolluiken het uitzicht ontnemen van uw medewerkers wat hen een opgesloten gevoel kan geven.

Bedieningsmogelijkheden

Wanneer medewerkers kantoren delen zijn er soms verschillende behoeftes met het gebruik van zonwering of airco. De een heeft het al snel warm of last van zon en spiegelingen op het beeldscherm, de ander wil liever nog wat langer daglicht opvangen.

Afstandsbediening zonwering somy suncircle

Iedereen tevreden te stellen lukt vaak niet en daarom is het belangrijk om te bepalen hoe u de bediening van de zonwering wil regelen. U heeft de keuze om het centraal te regelen, per afdeling of per ruimte. Daarnaast is een wandzender wellicht handiger dan een afstandsbediening die wat sneller kwijt raakt. Een automatisch systeem wat reageert op zon, wind en/of regen is ook nog een optie die u kunt overwegen.

Zonwering als reclamemiddel

Uitvalschermen en screens lenen zich uitermate goed om in te zetten ter promotie van het eigen bedrijf. Een doekkleur passend bij het bedrijfslogo trekt veel aandacht en zorgt voor een herkenbare uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om een screendoek of zonweringsdoek te bedrukken met het eigen logo.

Zonwering met reclame suncircle zonwering

Foto: Dealer Vunderink

Projectzonwering

Denkt u al grote aantallen? Onze dealers hebben alle expertise in huis om uw kantoor te voorzien van buitenzonwering en het een prettige werkomgeving van medewerkers te maken. Er zijn veel mogelijkheden qua zonwering en de bediening ervan. Laat u goed adviseren voordat u overgaat tot het aanschaffen van kantoorzonwering.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoorpand? Bekijk dan onze collectie screens of uitvalschermen of neem direct contact op met onze dealers. Ze helpen u graag met vrijblijvend advies.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan