Skip to main content

Iedere veranda eigenaar en iedereen die droomt van een eigen veranda kan de voordelen wel opnoemen.. Een veranda (of terras) zorgt voor een aangename overgang tussen woning en tuin, het zorgt voor een waardestijging van de woning en misschien wel het belangrijkste; het zorgt voor beschut genieten, in weer en wind, van het buiten zijn. Bij de realisatie van een veranda, is veranda privacy een veelbesproken onderwerp. We hebben tenslotte liever niet te maken met veranda inkijk.

Verandazonwering slider 3

Hoe zorgt u voor veranda privacy?

Bent u een echt buitenmens? Dan geniet u wellicht in allerlei weersomstandigheden van het buiten zitten in uw veranda of onder uw terrasoverkapping. Waar veel mensen, zeker in Nederland, tegenaan lopen is de privacy. Als we lekker onder onze veranda van een eerste zonnestraal genieten, als we gezellig met elkaar een spelletje doen of als we uitgebreid tafelen onder de veranda, hebben we liever geen pottenkijkers.

De overkapping van een veranda of terrasoverkapping zelf zorgt deels al voor privacy. Het ‘dak’ zorgt er tenslotte voor dat niemand van bovenaf uw terras of veranda in kan kijken. Voor nog meer veranda privacy kunt u kiezen voor aanvullende veranda zonwering. Veranda zonwering, zoals bijvoorbeeld ritsscreens, sluiten uw veranda of terrasoverkapping af voor volledige privacy. Hierdoor heeft u niet meer of minder te maken met veranda inkijk. Uiteraard kunt u zelf kiezen welke veranda zijkant(en) u wel / niet van zonwering voorziet. 

Ritsscreens zonwering overkapping suncircle

Veranda privacy zonwering opties

Ongestoord uw eigen ding kunnen doen, dat is waar veranda en terrasoverkapping zonwering voor zorgt. SunCircle heeft een scala aan opties beschikbaar die uw veranda privacy kunnen verzorgen.

Screens voor veranda privacy

Wij bij SunCircle kennen geen ander zonweringsproduct wat zo breed inzetbaar is als screens. Screens, ook wel ritsscreens of zipscreens genoemd, kunnen niet alleen gebruikt worden voor de ramen van uw woning, ook als veranda zonwering of terrasoverkapping afsluiting zijn screens een slimme oplossing.

We noemden het al eerder, er is een breed scala aan opties beschikbaar voor uw veranda of terrasoverkapping privacy. Er zijn verschillende soorten screens, bijvoorbeeld de superstrakke G90 screens (2020). Ook is maatwerk vrijwel altijd mogelijk, waardoor u de screens perfect bij uw huis en tuin kan laten aansluiten.

Windvaste ritsscreens zonwering overkapping suncircle 06

Mogelijkheden met screens:

  • Screens voor veranda privacy zijn beschikbaar met verschillende cassettes,  in meer dan 60 verschillende kleuren en in tal van maten.
  • Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag, dit zorgt voor de brede inzetbaarheid en voor het behoud van de uitstraling van uw woning.  
  • Screens voor uw veranda of terrasoverkapping worden bevestigd en gefixeerd in de geleiding. Dit zorgt voor een windvaste, sterke oplossing
  • Screens kunt u eenvoudig bedienen met uw smartphone, met een afstandsbediening of met een wandschakelaar. Lees hier meer over de verschillende bedieningsopties

Voordelen van screens als veranda privacy oplossing

Het plaatsen van ritsscreens als oplossing voor meer privacy biedt, behalve de privacy zelf, nog een aantal andere voordelen.

  1. De vele mogelijkheden zorgen dat u zelf de afwerking kunt kiezen die bij uw tuin past. Zo behoudt u het prachtige beeld van uw tuin. 
  2. Geniet u ook zo van het lezen van een boek in uw veranda? Of zou u graag met uw laptop aan het werk gaan onder uw terrasoverkapping? In de praktijk is dit vaak lastig door het (felle) zonlicht. Een veranda of terrasoverkapping screen voorkomt dit probleem.
  3. Screens weren niet alleen zonlicht, maar ook de hitte die de zon met zich mee kan brengen. Met screens zorgt u voor thermisch comfort op uw terras of in uw veranda. 
  4. Screens zijn weerbestendig, wel zo prettig dat u bij lichte regenval of wind niet direct naar binnen hoeft.
  5. Screens houden de warmte vast en zorgen dat u beschut kunt genieten van uw buitenruimte.

 

Met screens het zicht naar buiten behouden

Hoe belangrijk uw privacy ook is, u wilt waarschijnlijk wel graag het zicht naar buiten behouden op uw veranda of onder uw terrasoverkapping. We hebben goed nieuws! Met SunCircle screens behoudt u het zicht naar buiten. Screens zorgen dat voorbijgangers niet meer van buiten naar binnen kunnen kijken, maar andersom kan het wel.

Screens 10

Zonwering op het veranda dak

Afhankelijk van hoe uw veranda of terrasoverkapping is gerealiseerd, kan het een optie zijn om zonwering op het veranda dak aan te brengen voor privacy. Bijvoorbeeld als uw veranda een glazen dak heeft of als u een open constructie heeft. Ook bij deze zonwering zijn de mogelijkheden eindeloos.

Veranda zonwering suncircle 13

Meer privacy met zonwering van SunCircle

De SunCircle zonwering voor uw veranda privacy wordt exclusief door ons ontwikkeld. Ons oer-Hollandse gevoel voor kwaliteit is altijd leidend, waardoor u verzekerd bent van een hoogwaardig zonweringsproduct. 

Benieuwd naar onze gerealiseerde zonwering projecten? Neem hier eens een kijkje!

Weten wat er mogelijk is voor uw veranda privacy of terrasoverkapping privacy? Neem dan contact op met een SunCircle dealer bij u in de buurt! Afhankelijk van wat uw wensen zijn kunnen we altijd maatwerk leveren of u van een standaard oplossing voorzien. 

Veranda zonwering suncircle 09
Verandazonwering suncircle 11
Screens 8
Verandazonwering suncircle 007

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan