Skip to main content

Rolluiken bieden een uitkomst in veel situaties. Bijvoorbeeld als de kinderen naar bed gaan en moeten slapen, terwijl het buiten nog licht is. Met rolluiken lijkt het altijd midden in de nacht door de verduisterende eigenschappen. Rolluiken zijn daarnaast ook inbraakwerend en geluiddempend. Genoeg redenen om te kiezen voor rolluiken.

Maar… wat nu als uw woning kunststof kozijnen heeft of als u kunststof kozijnen wilt aanschaffen, zijn rolluiken dan mogelijk? Tenslotte is boren in kunststof kozijnen niet wenselijk en soms zelfs van invloed op de garantie van uw kozijnen. Een goed afgewogen keuze is dus essentieel. Lees alles over rolluiken in combinatie met kunststof kozijnen.

Rolluiken hekwerk 5

Voordelen van kunststof kozijnen met rolluiken

Kunststof kozijnen en rolluiken zijn goed met elkaar te combineren. Door de combinatie profiteert u van zowel de voordelen van kunststof kozijnen als van de voordelen van rolluiken. Deze voordelen zijn:

 • Rolluiken voor uw kunststof kozijnen, beschermen de kozijnen tegen straatvuil. Hierdoor blijven kunststof kozijnen met rolluiken langer mooi.
 • Kunststof kozijnen zijn van zichzelf al inbraakwerend, net als rolluiken. De combinatie maakt het nog lastiger voor inbrekers om binnen te dringen.
 • De kou blijft buiten, de warmte blijft binnen. Beide elementen, zowel de kunststof kozijnen als de rolluiken, zijn isolerend. In de zomer werkt dit andersom, dan kan het een verademing zijn om overdag de rolluiken te sluiten, zodat het binnen heerlijk koel blijft.
 • Kunststof kozijnen met rolluiken garanderen optimale privacy.

Verschillende rolluiken voor kunststof kozijnen

Kunstof kozijnen met rolluiken kunnen gerealiseerd worden in diverse uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit kunststof kozijnen met inbouwrolluiken, kunststof kozijnen met voorzetrolluiken en voor kunststof kozijnen met opbouwrolluiken.

Inbouwrolluiken en kunststof kozijnen

Een inbouwrolluik wordt in de muur gebouwd, waarbij het rolluik op het kozijn ligt. Boven het raam wordt een uitsparing gemaakt voor de rolluikkast. Dit zorgt dat de inbouwrolluiken met kunststof kozijnen perfect aansluiten bij de gevel. 

Inbouwrolluiken zijn niet in alle gevallen mogelijk. Hoofdzakelijk worden ze geplaatst bij nieuwbouwwoningen. In de bestaande bouw zijn vaak ook toepassingen mogelijk, maar omdat hier breekwerk bij nodig is, is dit vaak niet de meest geschikte optie.

De voordelen van kunststof kozijnen met inbouwrolluiken op een rijtje:

 • Inbouwrolluiken sluiten keurig aan bij de gevel of muur van de woning, omdat ze er in verdwijnen.
 • Bij een inbouwrolluik is alles weggewerkt, waardoor er niets zichtbaar is van kappen en/of zijgeleiders. 
 • Inbouwrolluiken zijn, net als andere soorten rolluiken, inbraakwerend, isolerend en verduisterend.
Rolluiken en screens 7

Opbouwrolluiken en kunststof kozijnen

De combinatie van kunststof kozijnen en opbouwrolluiken is zeer geschikt als zonwering, beveiliging en isolatie. In de fabriek worden de rolluiken gemaakt, en in het geheel worden de rolluiken bovenop kunststof kozijnen gemonteerd. In veel gevallen gebeurt dit voordat de ramen worden geplaatst. 

Omdat een opbouwrolluik geïntegreerd is in het kunststof kozijn en het als een geheel wordt geplaatst, zijn deze rolluiken geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De rolluikkast van de opbouwrolluiken bevindt zich binnenshuis. Dit zorgt ervoor dat het zicht op de gevel niet wordt verstoord met een rolluikkast. 

De voordelen van kunststof kozijnen met opbouwrolluiken op een rijtje:

 • Gemakkelijk te plaatsen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.
 • Geen verstoring op de gevel van de woning omdat de kast aan de binnenzijde van de woning wordt geplaatst. Dit kan een voordeel zijn, maar u kunt het natuurlijk ook als een minpunt ervaren omdat de kast dan binnenshuis te zien is. Het is mogelijk om de rolluikkast bij kunststof kozijnen weg te werken, door bijvoorbeeld een uitsparing boven het raam.
 • Een opbouwrolluik neemt maar weinig ruimte in beslag. In vergelijking met bijvoorbeeld de inbouwrolluiken, is de rolluikkast klein.
 • Opbouwrolluiken zijn, net als andere soorten rolluiken, inbraakwerend, isolerend en verduisterend. 

Voorzetrolluiken en kunststof kozijnen

De derde optie voor rolluiken en kunststof kozijnen zijn de voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken worden op de muur gemonteerd waarbij de kunstofkozijnen intact blijven. Dat maakt van deze optie de meest eenvoudige optie als het gaat om de installatie. Er zijn maar minimale aanpassingen nodig aan de woning. Dit is ook de reden dat veel mensen voor voorzetrolluiken met kunststof kozijnen kiezen. 

De voordelen van kunststof kozijnen met voorzetrolluiken op een rijtje:

 • Er is geen breekwerk of verbouwing nodig dus geen kans op schade aan de woning door montage.
 • Een voorzetrolluik wordt eenvoudig op de muur boven een raam gemonteerd waarbij de kunststofkozijnen intact blijven
 • Voorzetrolluiken zijn, net als andere soorten rolluiken, inbraakwerend, isolerend en verduisterend. 
Kunsstof kozijnen met rolluik suncircle zonwering 3
Type rolluik Bevestiging Geschikt voor
Inbouwrolluik In de gevel  Nieuwbouw
Opbouwrolluik Geïntegreerd in het kunststof kozijn, plaatsing als geheel Nieuwbouw en renovatie
Voorzetrolluik Op de muur  Renovatie en nieuwbouw

Kunststof kozijnen en rolluiken; een stijlvol geheel

De rolluiken en kunststof kozijnen kunt u volledig aan laten sluiten bij uw smaak en uw wensen. SunCircle rolluiken voor kunststof kozijnen zijn namelijk standaard leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen: 

 • U heeft  keuze uit lamellen in 14 verschillende kleuren.
 • U kunt kiezen voor een rolluik met een ronde of met een afgeschuinde cassette.
 • Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden. De keuze is aan u! Hier leest u alles over de verschillende opties.
 • SunCircle rolluiken voor kunststof kozijnen kunnen volledig op maat worden gemaakt.

Al deze variabelen zorgen ervoor dat u altijd de perfecte rolluiken voor uw woning kunt samenstellen, in de kleur, stijl en maat die bij uw woning past. Zo zorgen we samen voor een stijlvol geheel van woning, kunststof kozijnen en rolluiken.

Rolluiken kleur mogelijkheden lamellen 2

De plaatsing van rolluiken bij kunststof kozijnen

We raden aan om de installatie van inbouwrolluiken en opbouwrolluiken door een ervaren specialist te laten doen. Dit garandeert u een vakkundige plaatsing, een nette afwerking en optimale prestaties. SunCircle levert al zonwering expert een buitengewone service aan alle klanten. We denken graag mee met uw situatie zodat u écht kunt genieten van de perfecte zonwering. 

Vraag gerust vrijblijvend een offerte of brochure aan!

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan