Skip to main content

SunCircle wil nog dit jaar uitbreiden op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld. Met de bouw van een automatisch magazijn verdubbelen we de productiecapaciteit.

 

 

 

 

 

 

 

De vraag naar screens, rolluiken en andere buitenzonwering uit Barneveld is de laatste jaren flink gestegen, constateert Johan van Huigenbos, samen met zijn broer Theo eigenaar van SunCircle. De zomers worden steeds warmer en dat zien we terug in het aantal bestellingen bij onze dealers.

THUISWERKEN Klimaatverandering is echter slechts één van de oorzaken van de ‘booming business’. Ook nieuwe regelgeving speelt een rol. ,,Bij nieuwbouw ben je tegenwoordig verplicht om maatregelen te nemen die oververhitting in huis voorkomen. Goede zonwering maakt het mogelijk om naar eigen wens zonlicht naar binnen te halen en de warmte buiten te houden’’, zegt Johan, die in de branche ook een duidelijk corona-effect ziet. ,,Mensen besteden meer tijd en geld aan hun eigen woning en willen tijdens het thuiswerken geen last hebben van de warmte en zonnestralen op hun beeldscherm.’’

EXTRA KANTOREN De groei van SunCircle is zichtbaar op het terrein aan de Nijverheidsweg. Drie jaar geleden namen we het pand over van Ned-Deck Marine (Palfinger), achter de bestaande fabriek. Die extra ruimte gebruiken we als opslaghal en productielocatie voor de doekconfectie.

Sinds het begin van dit jaar beschikken we als landelijke speler ook over extra kantoorruimte, gerealiseerd aan de voorzijde van het pand. Het nieuwe gedeelte is herkenbaar aan de zwarte buitenbeplating.

HIGHTECH MAGAZIJN Ook achter de voordeur hebben we grote stappen gezet. Sinds 2015 verdubbelde we de productiecapaciteit door processen slimmer in te richten en extra medewerkers aan te nemen. Voor de volgende verdubbeling richten we alle pijlen op automatisering. Er zijn vergevorderde plannen om aan de achterzijde van de productiehal een nieuw, automatisch magazijn te bouwen.

De ruimte wordt voorzien van een enorme Kardex-machine, die allerlei lengteprofielen voor de zonwering zonder tussenkomst van mensen bij de zaagmachines aflevert. ,,De planning is dat deze mooie machine eind dit jaar in bedrijf is’’, vertelt Johan. ,,Een belangrijke stap in onze groeistrategie voor de komende jaren.’’

DEALERS IN HEEL NEDERLAND SunCircle werkt momenteel met een team van zestig medewerkers en een flexibele schil van zelfstandigen. Het bedrijf levert buitenzonwering aan ongeveer honderd dealers door heel Nederland.

dealers suncircle

Nieuwe montagetak met bonusregeling voor medewerkers

De werving van montagemedewerkers voor het nieuwe bedrijfsonderdeel SunCircle Montage is in volle gang. De eerste sollicitanten hebben zich al gemeld.

Met de montagetak speelt SunCircle in op de vraag van dealers, die door alle drukte behoefte hebben aan extra montagemedewerkers. Johan heeft er vertrouwen in dat SunCircle die kan vinden. ,,Als groter bedrijf kunnen wij goede doorgroeimogelijkheden en veel afwisseling bieden.’’ Er is zowel ruimte voor ervaren monteurs als voor jong talent. Voor starters is er een intern opleidingstraject, waardoor ze het vak snel onder de knie krijgen.

SunCircle hoopt ook zelfstandigen te overtuigen van de voordelen van een vast dienstverband. ,,Naast de zekerheid van uitdagende klussen en een goed salaris bieden we een aantrekkelijke bonusregeling. Als monteur krijg je bij een succesvol afgerond project een deel van de winst. Dat kan maandelijks oplopen tot een flink bedrag.’’

Meer informatie via de website suncirclemontage.nl