Skip to main content

Slaap; we weten allemaal hoe belangrijk het is voor ons dagelijks functioneren. Een goede nachtrust draagt bij aan een goed humeur, een energiek lichaam en een productieve dag. Als we niet goed slapen kan dit juist zorgen voor het tegenovergestelde; bijvoorbeeld weinig energie, hoofdpijn of moeite met concentreren. 

Als het gaat om slaapproblemen zijn er een aantal klassieke oplossingen die veel van ons wel kennen; geen cafeïne in de avond, geen telefoon mee naar de slaapkamer, regelmaat in bedtijd en een goede luchtkwaliteit en temperatuur in de slaapkamer. Dit laatste kan, zeker in de warme zomermaanden, een uitdaging zijn. Slaapkamer zonwering kan hiervoor de oplossing zijn en daarover vertellen we u graag meer.

suncircle_zonwering_slaapkamer

De optimale temperatuur in de slaapkamer

In de zomermaanden kan het in huis en in de slaapkamer flink warm worden. Regelmatig horen we van mensen dat het in de slaapkamer oploopt tot temperaturen van meer dan 30°C. Dan hebben zelfs mensen die normaal gesproken heerlijk slapen, moeite om in slaap te komen. En die goede nachtrust is juist zo belangrijk..

De optimale slaapkamertemperatuur voor een gezonde, goede nachtrust is tussen de 16 en  21°C. Is het warmer of kouder in de slaapkamer? Dan zult u waarschijnlijk meer slaapproblemen en -ongemakken ervaren. Om in de zomermaanden zo dicht mogelijk bij deze temperatuur in de buurt te komen is het noodzaak om overdag zoveel mogelijk warmte buiten te houden. Geniet u in de zomer ‘s avonds heerlijk onder een terrasoverkapping? Dan is het wel zo lekker om daarna in een koele slaapkamer de nacht in te gaan.

Zonwering voor de slaapkamer

Slaapkamer zonwering is de perfecte oplossing voor het buiten houden van warmte. Het draagt bij aan een comfortabele, aangename slaapkamertemperatuur en dat draagt vervolgens weer bij aan de goede nachtrust. 

Er zijn verschillende soorten zonwering te verkrijgen voor de slaapkamer.

Rolluiken als slaapkamer zonwering

De zonwering die we voor de slaapkamer het meest gebruikt zien worden zijn de rolluiken. Rolluiken hebben namelijk tal van eigenschappen die goed bij een slaapkamer passen. Kijk maar mee!

  • Rolluiken zijn warmtewerend, dat is perfect voor de warme maanden. Een rolluik sluit een raam helemaal af, waardoor de warmte buiten blijft.
  • Rolluiken zijn isolerend, dat is perfect voor de koude maanden. In de winter komt er geen / minder kou het huis binnen en dat maakt verschil in de energierekening. 
  • Rolluiken hebben een verduisterende werking. Dit maakt een slaapkamer niet alleen heerlijk koel, maar ook donker. 

De heerlijke verduisterende en isolerende werking van een rolluik is ideaal voor goed slapen. In het bijzonder ook voor personen die ’s nachts werken en daardoor overdag willen slapen.

Meer weten over SunCircle rolluiken? Lees hier verder.

Rolluiken zonwering isolerend suncircle

Screens als slaapkamer zonwering

Screens kunnen ook als slaapkamer zonwering worden ingezet. Screens zijn er in veel soorten en maten, met verschillen in werking. De kleur van screens heeft veel invloed op de mate waarin het zonlicht wordt geblokkeerd. Als u daar meer over wilt weten kunt u hier verder lezen.

Screens hebben diverse eigenschappen die zorgen dat ze als slaapkamer zonwering goed functioneren:

  • Screens kunnen, afhankelijk van het type doek en de kleur, veel zonlicht blokkeren en buiten houden. Dit zorgt dat een (groot) deel van de warmte buiten blijft. 
  • Screens blokkeren het zicht van buiten naar binnen, maar vanaf binnen kunt u wel naar buiten kijken. 
  • Ritsscreens kunnen worden uitgevoerd met een verduisterend doek. Dat maakt het mogelijk om met een compacte kast, een verduisterende oplossing te creëren.

Meer weten over SunCircle screens? Lees hier verder.

suncircle_slaapkamer_screens

Meer over het verschil tussen screens en rolluiken lees je hier.

Gebruik van slaapkamer zonwering

Om de slaapkamer in de zomer zo koel mogelijk en in de winter zo warm mogelijk te houden met zonwering, is de inzet van de zonwering belangrijk. De zonwering moet op het goede moment in- of uitgetrokken zijn. Hoe het werkt? 

Slaapkamer zonwering in de zomer

In de zomer willen we de warmte buiten de slaapkamer houden. Daarom moet op het moment dat de zon schijnt, de zonwering zijn neergelaten. In de nacht zelf kan het een keuze zijn om de zonwering ook neer te laten, om zo te profiteren van de verduisterende werking.

Als het buiten ‘s nachts flink afkoelt kan het ook lekker zijn om de zonwering in te trekken en een raam open te zetten.

Slaapkamer zonwering in de winter

In de winter willen we de warmte die er binnen is zoveel mogelijk binnen houden. Op het moment dat de zon schijnt is het goed om de zonwering ingetrokken te hebben, op het moment dat het koud is en er geen zonnestralen te zien zijn is het aan te raden om de zonwering neer te laten.

Automatiseer de zonwering

Er zal waarschijnlijk niemand zijn die tijd en zin heeft om de hele dag het weer in de gaten te houden en om de zonwering er handmatig op aan te gaan passen. Gelukkig hoeft dat ook niet! 😉

De SunCircle zonwering voor de slaapkamer kan automatisch worden ingesteld. De zonwering zorgt dan dat de warmte van de zon optimaal wordt ingezet, waardoor het gebruik van actieve koeling of verwarming minimaal nodig is. Voor deze automatische zonwering maken we gebruik van Somfy motoren

Zonwering voor uw slaapkamer?

Zoekt u zonwering voor uw slaapkamer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?  Neem gerust contact met ons op, vraag een gratis brochure aan of ga voor meer informatie naar uw dichtstbijzijnde SunCircle dealer.

Meer weten over zonwering voor uw situatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies op maat!
We denken graag effectief met u mee en houden rekening met uw wensen.

Vraag offerte aan