Skip to main content

Meer comfort, meer gezondheid en meer besparen op uw energierekening

De hoge energieprijzen is niemand ontgaan. Inmiddels zijn er bepaalde regelingen getroffen, zoals het prijsplafond, maar het blijft onduidelijk of de energieprijzen in de toekomst verder gaan stijgen of dalen. Helaas zijn de prijsschommelingen op de energiemarkt niet van de een op de andere dag opgelost. Wat kunt u doen om de energieprestatie in uw woning te verbeteren?

Zonwering kan bijdragen aan het besparen van energie en daarmee aan duurzaam leven

Klimaatverandering gaat hand in hand met hogere temperaturen en langere, intensere hittegolven. In huizen die heel goed geisoleerd zijn, wordt het vaak te warm. Op het moment dat de warmte naar binen komt door de zon, kan deze niet meer naar buiten. Door de toevoeging van de juiste zonwering wordt er een extra luchtspouw gecreëerd, waardoor warmte uw huis minder snel uit kan en koude lucht niet naar binnen komt. Zonwering is op deze manier een zeer effectieve manier voor het besparen van energie. We weren namelijk niet alleen de warmte in de zomer, maar ook in de winter houden we de kou buiten.

Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat de zon uw huis verwarmt en dat de warme lucht uw woning kan binnendringen

Duurzaam je woning verkoelen met zonwering

Ontdek hoe zonwering een rol kan spelen bij het besparen op energie

Download brochure

Zonwering blokkeert direct zonlicht en vermindert daardoor de hoeveelheid warmte die uw binnendringt. Hierdoor kan de behoefte aan airconditioning worden verminderd, wat resulteert in lagere energiekosten.

Rond

SunCircle maatwerk screen

SunCircle screens bieden u een gedegen kwaliteit. Bij de ritsscreens zit het doek vastgeritst in de geleiders, waardoor de screen altijd windvast is. De vlakhangende stof zorgt voor optimale filtering van zonlicht en warmte. Een screen zorgt voor een gevoel van privacy, zonder het contact met de ‘buitenwereld’ af te sluiten. Onze ritsscreens zijn windvast op iedere hoogte en hebben geen kieren tussen het doek en de geleiders. Onze kwaliteit? SunCircle biedt op zijn Excellent screens 7 jaar garantie!

  • Afgeschuinde of ronde kast
  • Tot 7 jaar garantie
  • Afstandsbediening en wandzender
Offerte opvragen
Solar screens

SunCircle maatwerk rolluik

Onze rolluiken hebben zich bewezen als zonwerend en isolerend. Rolluiken beschermen u tegen warmte, kou en overlast van geluid. Daarnaast werken rolluiken ook inbraakvertragend. Een aanschaf die zichzelf in woongenot en energiebesparing terugverdiend. SunCircle onderscheidt zich daarbij in rolluikenland door het gebruik van zwaardere design profielen, van de hoogste kwaliteit. SunCircle garandeert kwaliteit, daarom geven we 7 jaar garantie op onze Excellent producten en 5 jaar op onze Basic producten!

  • Afgeschuinde of ronde kast
  • Tot 7 jaar garantie
  • Afstandsbediening en wandzender
Offerte opvragen

Tot 20% besparen op uw energierekening!

Met dynamische zonwering kan men in tegenstelling tot statische oplossingen zoals zonwerend glas en overstekken optimaal gebruik maken de natuurlijke warmte (winter) en de natuurlijke koelte (zomer). Op deze manier hoef je minder te stoken en te koelen en kun je effectief energie besparen.

Vraag een offerte aan

Positieve impact van zonwering op zowel de planeet als de maatschappij en de mensen

Maatschappij: strategie om eerst energie te besparen

In het voorkeursscenario kan zonwering het energieverbruik voor koeling in gebouwen in Europa  met 60% verminderen. Volgens de Guidehouse-studie komt deze energiebesparing (van ca. 870 Terawattuur elektriciteit) overeen met het finaal ergieverbruik van Spanje dat 47 miljoen inwoners telt.

Mensen: strategie voor meer kostenefficiëntie

Uit onderzoek blijkt dat zonwering een veel kosteneffectievere investering is dan actieve koeling, zoals airconditioning, gezien deze oplossing tussen nu en 2050 tot 285 miljard euro kan besparen. Dit bedrag is vergelijkbaar met het BBP van landen als Finland en Luxemburg samen.

Planeet: strategie voor CO2-reductie

Tussen nu en 2050 kan tot ongeveer 100 miljoen ton broeikasgasemissies (*) worden vermedenin het voorkeursscenario van de Guidehouse-studie. Deze reductie van 100 miljoen ton  CO2-uitstoot kan je vergelijken met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 22 miljoen auto’s.
(*) De CO2-factoren zijn afgestemd op de EPBD Impact Assessment 2021 en zijn gebaseerd op het Climate Target Plan 2030 van de Europese Commissie.